Evenepoel verliest minuut op concurrenten: 'Door een tactisch foutje, maar ik had sneller op hulp gehoopt' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel verliest minuut op concurrenten: 'Door een tactisch foutje, maar ik had sneller op hulp gehoopt'

Evenepoel verliest minuut op concurrenten: 'Door een tactisch foutje, maar ik had sneller op hulp gehoopt'

De zesde etappe van Parijs-Nice 2024 was niet direct een doorslaand succes voor Remco Evenepoel. De Belg van Soudal Quick-Step zag concurrenten Mattias Skjelmose (Lidl-Trek), Brandon McNulty (UAE-Team Emirates) en Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike) één minuut wegrijden en dus ook voor hem komen in het klassement.

'Het was een heel pittige dag. Het begon eigenlijk al met dat het zolang duurde voor de vlucht weggeraakte. Ik voelde mij op zich wel goed, zeker ook bergop', aldus Evenepoel bij Sporza. Uiteindelijk kon hij niet mee met de beslissende move, maar dat lag volgens hemzelf niet per se aan de benen. 'Maar ik gok een beetje op de steile klim door Jorgenson te laten springen. Want ik denk dat ik wel had kunnen reageren', geeft de Belg aan.

'Eigenlijk zat ik zelf in mijn hoofd met een poging op de uitloper. Misschien moet ik in het vervolg niet zoveel nadenken en het gevoel en de benen volgen', spreekt hij zichzelf toe. Nu restte er een flink stuk achtervolgen, zonder succes. 'Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen. Het is logisch dat ze naar mij en Primoz Roglic kijken, maar ik had sneller op hulp gehoopt. Bij Decathlon-AG2R waren ze nog met twee, met onder meer Gall. Leider Plapp zat er ook. Als we niet met 5-6 renners ronddraaiden, werd het moeilijk', klonk het realistisch,

Evenepoel corrigeert zichzelf: 'Klein, allez, groot tactisch foutje'

'We verliezen de meeste tijd op die uitloper. Uiteindelijk pakken ze nog vrij veel voorsprong. En dat allemaal door een klein tactisch foutje. Allez, een groot tactisch foutje', corrigeert Evenepoel zichzelf al pratende. Zaterdag wacht het peloton de omgebouwde koninginnenrit, waarin Evenepoel tijd goed zal willen maken. 'Alle registers open? Dat zal sowieso gebeuren. Het is een heel ander type parcours. Het zal weer koers zijn'. blikt hij vooruit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws