Gespot op Strava: Van Aert deelt opvallende boodschappen, Evenepoel verontschuldigt zich tegenover Declercq Wielrennen
Wielrennen

Gespot op Strava: Van Aert deelt opvallende boodschappen, Evenepoel verontschuldigt zich tegenover Declercq

Gespot op Strava: Van Aert deelt opvallende boodschappen, Evenepoel verontschuldigt zich tegenover Declercq

Daar zijn we weer! De laatste 'episode' uit onze 'Gespot op Strava'-reeks dateerde alweer van eind januari, al gebiedt eerlijkheid ons te zeggen dat we onlangs wel een aantal losse Strava-files deelden, waaronder de gezamenlijke hardloopsessie van Fem van Empel en Wout van Aert. Met inmiddels de eerste rittenkoersen én Strade Bianche achter de rug - en Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico in volle gang bezig - is het weer een goed moment om de inspanningen van de afgelopen weken eens langs te lopen en de leukste (of opvallendste) tochten, KOM's en titels eruit te pikken!

Laten we nog één keer terugkijken naar die hardloopsessie van de Visma | Lease a Bike-sterren, waarbij vooral de ludieke Strava-titels in het oog sprongen. 'Wij moeten just niks', luidde de titel van Van Empel, waarmee ze uiteraard doelde op de welbekende uitspraak van haar Vlaamse collega, die op zijn beurt in de titel refereerde aan een veelvuldig terugkerende uitspraak van Van Empel. 'Gelukkig gene grote vuurbal gezien', omschreef Van Aert zijn 6,18 kilometer lange hardlooptocht, hintend naar de cultserie New Kids.

vanaerthardloop

Uiteenlopende Strade Bianche-titels (bij Pogacar en Healy)

De meest memorabele overwinning tot dusverre was misschien wel die van Tadej Pogacar in Strade Bianche, waar hij een solo van liefst 81 (!) kilometer afrondde. 'Bella vita, bella Italia', omschreef de Sloveen zijn triomftocht. Op Strava pakte hij ook de nodige KOM's mee, al staan we daar misschien niet eens meer zó van te kijken.

Wat ook leuk is om te zien: sommige coureurs verzinnen de meest creatieve Strava-titels, terwijl andere renners juist niet eens de standaardtitel aanpassen. Zo was Strade Bianche voor Ben Healy (twaalfde) 'gewoon' een Lunch Ride.

pogacarstrava
ben healystrava

Rickaert met ludieke Samyn-titel, Evenepoel verontschuldigt zich voor Declercq-relletje

Dan nog even de voorjaarsklassiekers. Jonas Rickaert (Alpecin-Deceuninck) had met zijn Le Samyn-upload sowieso de mooiste omschrijving van allemaal te pakken. 'Ik dacht: ben 100 man sterk. Maar kwam er al snel 101 tegen', grapte de Belg. En toen Van Aert Kuurne-Brussel-Kuurne bijschreef op zijn palmares, verbeterde hij via Strava al knipogend de naam van de wedstrijd. 'Kortrijk-Brakel-Kuurne*', meldde de Vlaming in zijn bijschrift, verwijzend naar de start- en finishplaats van de klassieker.

Op moment van schrijven zijn twee belangrijke rittenkoersen volop bezig: Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Ook daar spotten we weer talloos veel mooie titels. In de Franse race was er rond de ploegentijdrit een relletje tussen twee oud-ploeggenoten waarneembaar (al was de spanning later ook alweer snel uit de lucht). Remco Evenepoel was namelijk niet te spreken over een move van Tim Declercq, die zich vanuit Lidl-Trek - dat voor Soudal Quick-Step startte - liet uitzakken. Volgens de Aerokogel van Schepdaal deed hij dat niet helemaal correct. 'Hij bleef voor ons rijden in een technische bocht en ging niet aan de kant. Een bedankje aan hem. Dat was echt smerig', klonk Evenepoel furieus.

Declercq reed enkel de verkenning van de TTT met zijn Wahoo (een vermogensmeter, red.), dus kan er helaas geen factcheck plaatsvinden omtrent het voorval en de snelheden die behaald werden op het desbeteffende stuk. Evenepoel richtte zich in zijn teamchrono-file nog wel tot het incident. 'Tim zorgde er niet voor dat we vandaag de wedstrijd verloren. Ik was een beetje overhyped na de etappe en ik wil het hem niet kwalijk nemen dat hij een beetje in de weg reed! De wedstrijdcommissaris had hem moeten waarschuwen, zodat hij wist dat we dichterbij kwamen.'

rickaertsrava
evenepoelstrava

Campenaerts beveelt Beullens aan, Van Aert deelt vanop Tenerife een Noorse boodschap

Na de ouverture van Parijs-Nice gaf Victor Campenaerts zijn volgers nog een gouden tip mee (tenminste, aan zij die bezig zijn met wielermanagers). 'Als je Cédric Beullens nog niet in je wielermanager hebt zitten: snel aankopen!!', was Vocsnor tegelijkertijd lovend over zijn jongere land- en ploeggenoot bij Lotto-Dstny. Beullens pakte op de Montainville-col immers een KOM (weliswaar in dezelfde tijd als Matteo Jorgenson en Evenepoel). Hij deed iets meer dan één minuut over de 450 meter lange klim aan gemiddeld elf procent.

En laten we dan toch ook afsluiten met Van Aert, die eigenlijk een steevaste garantie op interessante Strava-titels is. Het is jammer dat Mathieu van der Poel inmiddels inactief is op het Facebook onder wielrenners, want anders hadden de twee kemphanen ook daar een wedstrijdje van kunnen maken. Zoals bekend vertoeft Van Aert momenteel op Tenerife en werkt hij daar een hoogtestage af. Op 3 maart deelde de man uit Herentals een opvallende boodschap met zijn bijna 600.000 volgers. 'Den tyngste delen er dørstokkmila', klonk de titel van zijn 131 kilometer lange tocht. Kortom, een bericht in het Noors, de taal van sponsor Visma. We gooiden het door de vertaler en zagen dat Van Aert 'de lastigste mijl is degene om de deur uit te geraken' wilde zeggen.

beullenscampie
vanaerttenerifeee2

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws