Arkéa-B&B Hotels mikt in Tour de France op ritsucces, maar heeft ook één troef voor een ereplaats in het klassement Wielrennen
Wielrennen

Arkéa-B&B Hotels mikt in Tour de France op ritsucces, maar heeft ook één troef voor een ereplaats in het klassement

Arkéa-B&B Hotels mikt in Tour de France op ritsucces, maar heeft ook één troef voor een ereplaats in het klassement

In navolging van vele andere ploegen heeft ook Arkéa-B&B Hotels de achtkoppige selectie voor de Tour de France, welke op zaterdag 29 juni begint in Florence, gepresenteerd. De ploeg mikt duidelijk op ritsucces, op vrijwel alle terreinen.

Sprintkopman van dienst is routinier Arnaud Démare, die voor de lead-out waarschijnlijk Luca Mozzato, Amaury Capiot en Daniel McLay met zich mee krijgt. Mozzato en Capiot zouden in de overgangsritten ook hun ding moeten kunnen doen, terwijl ook McLay eventueel als back-up-sprinter uitgespeeld zou kunnen worden (in geval van).

Démare wist in zijn carrière al twee Tourritten te winnen (in 2017 en 2018) en hoopt daar na enkele minder vruchtbare jaren en als uithangbord van zijn nieuwe ploeg weer een zege aan toe te kunnen voegen.

In de meer geaccidenteerde etappes hoopt de roodkleurige ploeg op uitspattingen van mannen als Clement Champoussin, Kévin Vauquelin en Cristian Rodriguez, die allen al eens bewezen hebben een aardig stukje omhoog te kunnen rijden.

Op de ploegsite wordt gesteld dat Champoussin zich vooral lijkt te richten op de eerste punchetappes, waar Rodriguez - vorig jaar dertiende in de Vuelta - misschien juist nog een beetje het klassement in zijn achterhoofd zal houden. De jonge Spanjaard Raul Garcia Pierna, die net als Vauquelin debuteert in de Tour, lijkt op zijn beurt ook een soort vrijbuitersrol te gaan genieten.

Selectie Arkéa-B&B Hotels Tour de France 2024

Raul Garcia Pierna
Daniel McLay
Cristian Rodriguez
Clement Champoussin
Kévin Vauquelin
Arnaud Démare
Luca Mozzato
Amaury Capiot

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws