Deze zeven renners gaan Remco Evenepoel bijstaan in zijn missie richting de gele trui Wielrennen
Wielrennen

Deze zeven renners gaan Remco Evenepoel bijstaan in zijn missie richting de gele trui

Deze zeven renners gaan Remco Evenepoel bijstaan in zijn missie richting de gele trui

Ook Soudal Quick-Step heeft het octet voor de Tour de France gepresenteerd. De Belgische WorldTour-formatie deed dat middels een interessante video, waarin één voor één de dienstdoende coureurs aan het woord komen.

In de anderhalve minuut durende video horen we allereerst kopman Evenepoel, die bijvoorbeeld vertelt hoe zijn voorliefde voor de Tour (en de gele trui) is ontstaan. 'Voor mij begon het allemaal bij de duels tussen Alberto Contador en Andy Schleck. Van zoiets heb ik altijd gedroomd.'

Mits de Aerkogel Van Schepdaal sinds het Critérium du Dauphiné nog een klein beetje lichter is geworden, behoort hij tot de geduchte outsiders in de strijd om het geel. Een sprinter neemt de ploeg van Patrick Lefevere niet mee en dus is er veel vertrouwen in de jonge Vlaming, die kan rekenen op een serieuze ondersteuningstrein.

In de bergritten kan Evenepoel rekenen op hulp van Jan Hirt, Mikel Landa en trouwe rechterhand Ilan Van Wilder. In de vlakke etappes maar ook de overgangsritten fungeren Gianni Moscon, Louis Vervaeke, Casper Pedersen en Yves Lampert als helpers van dienst.

Selectie Soudal Quick-Step Tour de France 2024

Remco Evenepoel
Yves Lampaert
Mikel Landa
Ilan Van Wilder
Casper Pedersen
Jan Hirt
Gianni Moscon
Louis Vervaeke

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws