Arkéa-Samsic bemoeit zich niet langer met Quintana: 'Nu is het zijn probleem' Wielrennen
Wielrennen

Arkéa-Samsic bemoeit zich niet langer met Quintana: 'Nu is het zijn probleem'

Arkéa-Samsic bemoeit zich niet langer met Quintana: 'Nu is het zijn probleem'

Arkéa-Samsic zal in 2023 op het hoogste niveau presteren nadat ze promotie naar de WorldTour veilig stelde. Dat zullen ze doen zonder Nairo Quintana. De Colombiaanse kopman vertrok bij de Franse ploeg na het dopingperikel in de Tour de France. Manager Emmanuel Hubert wil nu verder en niet meer terugdenken aan de kopzorgen rond Quintana.

'Het was een enorme klap in het gezicht', vertelt Hubert aan Le Télégramme over de situatie met Quintana. 'Op de dag van de bekendmaking stond ik voor een fait accompli. Ik vroeg hem naar uitleg. Ik was erg van streek en was er zeker van dat hij niets had genomen. Sindsdien heeft hij zichzelf verdedigd tegenover het CAS en heeft hij het recht om te pleiten voor onschuld. Nu is het zijn probleem. Wij zijn niet langer contractueel aan hem verbonden. Het hoofdstuk Quintana is afgesloten.'

Nu de ploeg Quintana achter zich laat wil Arkéa-Samsic volgend jaar laten zien dat zij thuishoren op het hoogste niveau. 'Arkéa-Samsic heeft nu een ticket voor de WorldTour. Zowel sportief als financieel komen we in aanmerking. We moeten nu nog aan de administratieve en organisatorische specificaties voldoen.' De zaakjes zullen nog voor het einde van het jaar op orde zijn volgens Hubert. 'Het is nog veel werk. Arkéa-Samsic heeft 102 werknemers. Maar ik heb vertrouwen. Rond 10 december moet de licentie vertrekt kunnen worden.'

Arkéa-Samsic probeerde tevergeefs Bardet en Martin te halen

Hubert vertelde aan Le Télégramme dat de ploeg interesse had in Romain Bardet en Guillaume Martin. De twee Fransen wilden echter niet vertrekken bij hun ploegen, respectievelijk Team DSM en Cofidis, waardoor Arkéa-Samsic niet de gewenste toprenners in huis wist te halen. De focus zal dus liggen op de kracht van het huidige rooster. 'De toekomst behoort toe aan de renners die wij hebben getraind, we stappen opzij voor de nieuwe generatie.' Hoewel Bardet en Martin niet kwamen, wist de ploeg wel David Dekker en Clément Champoussin binnen te halen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news