Update | Na Franse ploegen ontkent ook Astana interesse in Quintana: 'Hebben alle plekken gevuld' Wielrennen
Wielrennen

Update | Na Franse ploegen ontkent ook Astana interesse in Quintana: 'Hebben alle plekken gevuld'

Update | Na Franse ploegen ontkent ook Astana interesse in Quintana: 'Hebben alle plekken gevuld'

(1 oktober 2022 Nairo Quintana zal na dit jaar vertrekken bij Arkéa Samsic. Dat heeft de Colombiaanse klimmer laten weten in een video die hij deelt op Instagram. Quintana had nog een contract tot en met 2025 bij de Franse ploeg, maar zal die eerder gemaakte afspraak dus niet nakomen.

'Ik wil Arkéa Samsic bedanken voor deze drie jaar waarin we races hebben gewonnen en verloren. We hadden ups en downs, maar ik heb al mijn ervaring en al mijn kennis kunnen geven aan een geweldig team', stelt de 32-jarige klimmer. 'Ik had de kans om de punten te pakken om het team naar de World Tour te brengen, wat ook het doel was van mijn komst. Ik wil aankondigen dat ik de komende seizoenen niet verder zal gaan met de Arkéa-Samsic, zoals ik op 16 augustus had aangekondigd.' Op die datum maakten ploeg en renner inderdaad bekend dat hij tot en met 2025 had bijgetekend.

Quintana blijft wielrennen, zo stelt hij. 'Ik blijf koersen en wil laten zien waartoe ik in staat ben.' Momenteel zit hij ook nog verzeild in de Tramadol-zaak, waardoor hij zijn resultaten in de Tour de France kwijtraakte. Quintana testte in de Tour de France twee keer positief op dat middel, wat wél verboden is bij de UCI, maar (nog) niet bij de WADA. Hij is hier niet voor geschorst en reed afgelopen week nog het WK, maar zijn ploeg besloot hem toch langs de kant te houden voor de Italiaanse najaarswedstrijden, ook omdat hij geen topvorm liet zien op het WK. Eerder moest hij al de Vuelta skippen door die gebeurtenis.

'Binnenkort presenteer mijn verdediging voor de TAS (Sportarbitragehof)', zegt hij daarover. 'We blijven samenwerken met mijn groep advocaten. Ik ben optimistisch, omdat ik eerlijk ben, niets verkeerds heb gedaan. Daarom wil ik naar deze instantie komen, omdat ik mezelf wil verdedigen en snel goed nieuws wil brengen.' Quintana zal dit

Voor komend jaar lijkt Astana Qazaqstan Team op pole position te liggen voor zijn handtekening. Bij die ploeg kan hij die plek innemen van Vincenzo Nibali, die stopt met wielrennen. Eerder werd ook UAE-Team Emirates ook genoemd, maar die formatie heeft met Adam Yates al een renner van zijn kaliber binnengehaald.

Update - 6 oktober 2022 (13.10 uur): Geen AG2R en Astana voor Quintana

Na het nieuws dat Nairo Quintana na dit seizoen transfervrij is, is de geruchtenstroom over zijn toekomst op gang gekomen. De Colombiaan werd veel gelinkt aan een andere Franse ploeg, met AG2R Citroën Team dat in pole position zou hebben gestaan. De Franse ploeg heeft dat echter al ontkend. Ook Groupama-FDJ en Cofidis werden al snel van de geïnteresseerdenlijst gehaald.

Astana Qazaqstan Team dan? De Kazachse ploeg van Alexandre Vinokourov was de volgende gegadigde, maar ook daar blijkt niets van waar. Vinokourov vertelt aan Cyclingnews dat hij Quintana niet nodig heeft in 2023. 'In principe hebben we bij Astana alle plekken gevuld voor het komende seizoen. Ik heb de informatie dat er interesse zou zijn in Quintana ook gelezen, maar dat is niet waar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws