Arkéa-Samsic jaagt in Vuelta-debuut met Quintana op klassement en ritzeges Wielrennen
Wielrennen

Arkéa-Samsic jaagt in Vuelta-debuut met Quintana op klassement en ritzeges

Arkéa-Samsic jaagt in Vuelta-debuut met Quintana op klassement en ritzeges

Arkéa-Samsic staat aan de vooravond van haar eerste deelname aan de Vuelta a España. Met Nairo Quintana hoopt de Franse ploeg voor een mooi klassement te kunnen rijden en wordt er gejaagd op ritzeges. In de massasprints mag Daniel McLay zijn gang gaan.

In 2016 wist Quintana de Vuelta a España te winnen in het tenue van Movistar Team, maar inmiddels koerst de Colombiaan alweer drie seizoenen in dienst van Arkéa-Samsic. De Franse formatie neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Ronde van Spanje en speelt Quintana daar dus uit in de jacht op ritzeges en een goed klassement.

'De Vuelta vormt een belangrijk doel voor Nairo, zeker aangezien hij hem al eens gewonnen heeft', vertelt ploegleider Yvon Ledanois op de ploegsite. 'Onze leider gaat voor de best mogelijke klassering in het eindklassement, wat hij ook al in de Tour de France deed (daar werd hij zesde, red.). De ploeg zal volledig in zijn dienst gaan rijden. Als kers op de taart hopen we op een etappezege, in toevoeging op zijn goede eindklassering.'

McLay mag zich tonen in de massasprints

In de massasprints hoopt de ploeg hoge ogen te kunnen gooien met McLay. 'In alle ritten die in een spurt eindigen, zal hij op jacht naar de zege gaan. We zijn op de hoogte van de waarde van deze renner, dus het is onze taak om hem goed te omringen. Dan heeft alle kwaliteiten om op zijn minst één etappe te winnen in Spanje', klinkt het ambitieus vanuit Ledanois. Verder doet Arkéa-Samsic een beroep op Anthony Delaplace, Elie Gesbert, Clément Russo, Simon Guglielmi, Łukasz Owsian en Thibault Guernalec.

Algemeen directeur Emmanuel Hubert spreekt van een nieuwe mijlpaal voor de ploeg. Daarnaast licht hij alvast een tipje van de sluier op wat de koerswijze betreft. 'Aangezien we met Nairo voor het algemeen klassement gaan, zullen we onze renners geen defensieve rijstijl opleggen, integendeel', verklapt hij. 'Deze Vuelta is al historisch voor de ploeg en het is aan ons om er nog meer van te maken.'

Selectie Arkéa-Samsic Vuelta a España 2022

Nairo Quintana
Anthony Delaplace
Elie Gesbert
Daniel McLay
Clément Russo
Simon Guglielmi
Łukasz Owsian
Thibault Guernalec

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws