Cofidis mikt met Coquard op de sprints en schuift Jesús Herrada naar voren in de bergen Wielrennen
Wielrennen

Cofidis mikt met Coquard op de sprints en schuift Jesús Herrada naar voren in de bergen

Cofidis mikt met Coquard op de sprints en schuift Jesús Herrada naar voren in de bergen

Bryan Coquard en José Herrada voeren Cofidis aan in de 2022-editie van de Vuelta a España. Waar Coquard zijn best mag gaan doen om raak te schieten in de massasprints, speelt de Franse formatie Herrada uit in de bergen. Met beide renners hoopt de ploeg mee te kunnen dingen naar de etappezeges.

Coquard zou eigenlijk deelnemen aan de Tour de France, maar een coronabesmetting gooide roet in het eten van de Fransman. In de Vuelta a España krijgt de renner nieuwe kansen op sprintoverwinningen voorgeschoteld. Hij wordt daarbij ondersteund door Davide Cimolai, die de lead-out voor zijn rekening zal gaan nemen. Eerder was Coquard dit jaar succesvol in de Étoile de Bessèges en de Tour de la Provence.

Zodra de eerste klimkilometers aanbreken wordt de blik verlegd naar Jesús Herrada, die zal gaan jagen op ritwinst. De Spanjaard won in 2019 al een etappe en staat aan de vooravond van zijn vierde deelname aan de Ronde van Spanje. In de bergen kan Herrada een beroep doen op zijn broer José Herrada en staan Rémy Rochas, Thomas Champion en Davide Villella aan zijn zijde.

Jesús Herrada kan rekenen op steun van broer José

Jesús Herrada kijkt uit naar de voor hem speciale wedstrijd, vertelt hij op de ploegsite. 'Het is een enorm genoegen om aan het meest prestigieuze evenement van mijn land te mogen deelnemen en de passie van de Spaanse fans te voelen. Het feit dat ik er samen met mijn broer José heentrek, geeft een speciaal gevoel. Er zijn namelijk niet veel renners die samen met hun broer een grote ronde rijden!'

Sportief directeur Bingen Fernández is daarnaast benieuwd naar de diensten van Rochas, die vorig jaar vijftiende in het eindklassement werd. 'Hij zal opnieuw kunnen mikken op een ereplaats in het algemeen klassement', stelt hij. Wel houdt Fernández er rekening mee dat het een zware ronde gaat worden. 'Vooral de hitte en de droogte gaan het pittig maken. We zagen in de Tour al dat het tempo bijzonder hoog ligt, dus het zal een uitdaging zijn om elke etappe competitief te zijn. Maar het team zal alles geven!'

Selectie Cofidis Vuelta a España 2022

Bryan Coquard
Jesús Herrada
José Herrada
Davide Cimolai
Rubén Fernández
Thomas Champion
Rémy Rochas
Davide Villella


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws