Arkéa Samsic met vrijbuitersploeg naar Tour de France: Barguil, en Mozzato meest in het oog springende namen Wielrennen
Wielrennen

Arkéa Samsic met vrijbuitersploeg naar Tour de France: Barguil, en Mozzato meest in het oog springende namen

Arkéa Samsic met vrijbuitersploeg naar Tour de France: Barguil, en Mozzato meest in het oog springende namen

WorldTour-ploeg Arkéa Samsic heeft via Twitter de buitenwereld op de hoogte gebracht van wie er namens de roodhemden meedoen aan de Tour de France, die op zaterdag 1 juli van start gaat in de Spaanse stad Bilbao. De Franse brigade trekt eigenlijk met louter vrijbuiters naar het Baskenland.

Arkéa Samsic wist dit seizoen vier keer te winnen. Drie van die zeges waren de verdiensten van de 22-jarige Kévin Vauquelin, die opvallenderwijs niet geselecteerd is voor de Franse rittenkoers. De andere triomf was van Jenthe Biermans, die wél acte de présence geeft in 'La Grande Boucle'.

In de vlakke etappes zal Arkéa Samsic naar alle waarschijnlijkheid hopen op een paar positieve uitspattingen van Luca Mozzato, de Italiaan die zich in de Tour van 2022 een paar keer in de top tien wist te nestelen. Dit jaar verloopt het echter allemaal wat stroever voor de 25-jarige coureur, waarmee nieuwe toptiennoteringen allesbehalve een zekerheid zijn. Ook Biermans kan als mogelijke sprinter van dienst fungeren.

In het hooggebergte is het vooral uitkijken naar Warren Barguil, al reed de winnaar van de bolletjestrui in 2017 eerder dit jaar de Giro d'Italia al. Aldaar wist de 31-jarige ranke klimmer vanuit de vroege vlucht twee keer naar een topvijfplaats te fietsen. Het feit dat hij in de Tour voor eigen publiek koerst, zal hem alleszins een mentale boost geven. De rest van het octet kan in de vluchters-, overgangs- en heuveletappes zijn gang gaan. Vooral Clément Champoussin en Matis Louvel moeten op een goede dag kort kunnen finishen.

Selectie Arkéa Samsic Tour de France 2023

Luca Mozzato
Warren Barguil
Jenthe Biermans
Simon Guglielmi
Laurent Pichon
Clément Champoussin
Anthony Delaplace
Matis Louvel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws