Verguisde López houdt huis in eigen land door acht (!) van negen etappes (en proloog) te winnen Wielrennen
Wielrennen

Verguisde López houdt huis in eigen land door acht (!) van negen etappes (en proloog) te winnen

Verguisde López houdt huis in eigen land door acht (!) van negen etappes (en proloog) te winnen

Dat Miguel Ángel López te goed is voor het continentale niveau (derde niveau in het wielrennen) is wel duidelijk, maar in de Ronde van Colombia maakte de klimmer het wel heel bont. López won maar liefst acht van de negen etappes en de proloog, en het scheelde niets of hij had ze allemaal gewonnen.

López werd eind vorig seizoen ontslagen door Astana Qazaqstan vanwege vermeende betrokkenheid bij een dopingzaak. Geen enkele WorldTour-ploeg wilde daarna haar vingers aan de Colombiaan branden, waarna López onderdak vond bij het continentale Medellín-EPM. Sindsdien was de Vuelta a San Juan de enige koers waar López zich kon meten met WorldTour-renners. Dat ging hem met de eindzege voortreffelijk af.

In het vervolg reeg López in kleinere koersen - in Zuid- en Noord Amerika - de overwinningen aaneen. In eigen land hield de winnaar van een etappe in de Tour de France en meerdere ritten in de Vuelta a España echter enorm huis. López begon met het winnen van de proloog, waarna hij de tweede rit in een massasprint won, niet iets waar de klimmer normaal om gekend staat. Op dag drie kon er echter een streep door een clean sweep. Landgenoot Jonathan Guatibonza was de boosdoener.

López herpakte zich echter gelijk de dag erna en begon aan een onwerkelijke reeks van zeven zeges op rij. Sprints, heuvelritten en uiteraard bergritten, het maakte voor López niet uit. Het podium was vrijwel enkel voor hem wegggelegd. Nadat hij op dag één de proloog won, sloot hij de Ronde van Colombia af met een klinkende zege in de afsluitende chrono.

López krijgt in China nieuwe kans op clean sweep

López verruilt begin juli Colombia voor China. Daar rijdt hij de Tour of Qinghai Lake. De rittenkoers van acht dagen wordt verreden op grote hoogte, iets wat López in de kaart zal spelen. Volmaakt hij in China wel de clean sweep?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws