Cofidis wedt op meerdere paarden in Tour de France: onder meer Zingle, Coquard, Izagirre en Martin van de partij Wielrennen
Wielrennen

Cofidis wedt op meerdere paarden in Tour de France: onder meer Zingle, Coquard, Izagirre en Martin van de partij

Cofidis wedt op meerdere paarden in Tour de France: onder meer Zingle, Coquard, Izagirre en Martin van de partij

Net als talloze andere ploegen heeft ook Cofidis maandagmiddag de achtkoppige brigade voor de Tour de France gepresenteerd via Twitter. De Franse WorldTour-formatie wil graag op meerdere fronten meestrijden om de ritzeges. Bryan Coquard lijkt de aangewezen sprintkopman, terwijl Guillaume Martin zijn gang mag gaan in de bergen.

Cofidis was recentelijk één van de eerste ploegen die de ambities in 'La Grande Boucle' mededeelde met de buitenwereld. In dat persbericht werd Martin 'de onbetwiste leider' genoemd, waar Ion Izagirre en Coquard juist een vrije rol kregen. 'Guillaume is onze kopman voor het algemeen klassement en hij zal nog een aantal knechten meekrijgen. Ion zal een onvergetelijke start van de ronde beleven in het Baskenland, waar hij voorin mee zal doen. Coquard heeft wraak te nemen in de Tour', was destijds de uitgesproken hoop van teammanager Cedric Vasseur.

Martin, die ook wel te boek staat als 'de fietsende filosoof', liet toentertijd ook weten zich volledig op het algemeen klassement te richten. De 30-jarige Parijzenaar is echter precies het type renner dat zich na een mindere dag gaat mengen in de strijd om het bergklassement, waarmee we de denker ook moeten noteren als serieuze kanshebber voor de bollentrui.

In het hooggebergte zal Martin kunnen rekenen op steun van Izagirre, Victor Lafay, Simon Geschke en Anthony Perez. Coquard kan op zijn beurt weer hulp verwachten van Alexis Renard en rappe jongen Axel Zingle, wiens kalenderjaar gekarakteriseerd wordt door een opeenstapeling van ereplaatsen. Zingle krijgt waarschijnlijk zelf ook zo nu en dan de kans om zich te tonen.

Selectie Cofidis Tour de France 2023

Bryan Coquard
Ion Izagirre
Axel Zingle
Guillaume Martin
Victor Lafay
Simon Geschke
Alexis Renard
Anthony Perez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws