Arkéa Samsic wil met Quintana, Barguil en Hofstetter scoren in Tour de France; ook Capiot mee Wielrennen
Wielrennen

Arkéa Samsic wil met Quintana, Barguil en Hofstetter scoren in Tour de France; ook Capiot mee

Arkéa Samsic wil met Quintana, Barguil en Hofstetter scoren in Tour de France; ook Capiot mee

Arkéa Samsic heeft de acht namen voor de Tour de France op papier. Nairo Quintana en Warren Barguil zijn de kopmannen van de Franse formatie, die voor een goed klassement gaan.

Sportief directeur Yvan Caër legt uit wat de ambities zijn. 'Ons doel is een goed klassement in Parijs met Quintana. We hebben uiteraard rekening gehouden met de kenmerken van de eerste week, maar ook klimmers geselecteerd die Nairo bergop bij kunnen staan. Ook Barguil wordt in de eerste week beschermd, maar hij mag later in de Tour ook proberen etappes na te jagen.'

Yvon Ledanois kreeg de taak om alle renners een functie toe te wijzen in de komende Tour. Hij geeft aan dat Quintana de absolute kopman is, terwijl Barguil in het begin ook zijn plekje zal houden, om later te kijken wat er in zit. 'Het klassement is niet dé prioriteit voor Warren, maar we weten dat er veel kan gebeuren in de Tour.' Barguil won in 2017 twee ritten en het bergklassement in de Tour, namens Sunweb.

Hofstetter mag sprinten, Capiot moet op het vlakke de kopmannen ondersteunen

Hugo Hofstetter is de snelle man van dienst. 'Op hem vertrouwen we in de massasprints', stelt Ledanois. 'Later in de ronde verwachten we ook dat hij meesluipt in ontsnappingen, zodat hij zijn snelheid kan gebruiken in kleinere groepjes.' Amaury Capiot, ook niet traag wordt in zijn eerste grote ronde ingezet als beschermengel op het vlakke voor Quintana. 'Daarnaast heeft ook hij kwaliteiten als aanvaller.'

Matis Louvel, een groot talent uit Frankrijk, wordt door zijn ploeg naar voren geschoven als 'potentiële ritwinnaar in de etappes die hem passen'. Lukasz Owsian en Connor Swift zorgen voor body op het vlakke, terwijl Maxime Bouet een klimknecht gaat zijn.

Selectie Arkéa Samsic Tour de France 2022

Nairo Quintana
Warren Barguil
Lukasz Owsian
Amaury Capiot
Hugo Hofstetter
Maxime Bouet
Matis Louvel
Connor Swift

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws