Cofidis presenteert Martin en Izagirre als klassementsrenners voor Tour; Coquard sprinter Wielrennen
Wielrennen

Cofidis presenteert Martin en Izagirre als klassementsrenners voor Tour; Coquard sprinter

Cofidis presenteert Martin en Izagirre als klassementsrenners voor Tour; Coquard sprinter

Net als zoveel ploegen heeft ook Cofidis maandag de ploeg voor de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt. De Franse verzekeringsformatie wil het goed doen in het algemeen klassement met Guillaume Martin en Ion Izagirre.

Cofidis wil naar eigen zeggen 'overal schitteren', zo schrijft het in een persbericht. 'We steunen op twee kopmannen met Martin en Izagirre. Voor de sprints proberen we het goed te doen met Bryan Coquard, die zich zal mengen in de massasprints. Max Walscheid kijkt uit naar de kasseienrit op dag vijf en voor de tijdrit en ontsnappingen hebben we Benjamin Thomas.'

Victor Lafay krijgt de ruimte om de Tour te ontdekken na zijn etappe-overwinning in de Giro van vorig jaar. Qua ervaring denkt Cofidis veel te hebben aan Simon Geschke en Anthony Perez, die aan hun zoveelste Tour de France gaan deelnemen.

Martin en Izagirre zeggen zelf niets over het behalen van een goed klassement

Martin wil zichzelf geen druk opleggen, zo vertelt hij. 'Het wordt een zeer lastige eerste week, het eerste doel is om die door te komen zonder incidenten. Verlies ik wat tijd, dan maakt dat niet uit. Daarbij moet ik ook kijken hoe ik herstel van de Giro. Als we de eerste week voorbij zijn, wordt het een mooie speeltuin voor de klimmers en is er ook ruimte om aan te vallen!'

Izagirre heeft er ook zin in, maar heeft de briefing vanuit zijn team niet helemaal begrepen. 'Het is fantastisch om weer bij de Tour aan te komen, maar we moeten nog beslissen over de doelstellingen van de ploeg. We mikken op ritzeges en hebben een goede pion voor het klassement met Guillaume', zo vertelt Izagirre in het persbericht.

Selectie Cofidis Tour de France 2022

Ion Izagirre
Guillaume Martin
Bryan Coquard
Anthony Perez
Victor Lafay
Simon Geschke
Benjamin Thomas
Max Walscheid


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws