Armirail snoert criticasters de mond met tijdrittitel: 'Best mogelijke antwoord gegeven' Wielrennen
Wielrennen

Armirail snoert criticasters de mond met tijdrittitel: 'Best mogelijke antwoord gegeven'

Armirail snoert criticasters de mond met tijdrittitel: 'Best mogelijke antwoord gegeven'

Bruno Armirail verraste donderdag enigszins met het winnen van de Franse tijdrittitel. De coureur van Groupama-FDJ versloeg verdedigend kampioen Benjamin Thomas en Rémi Cavagna. Het was een flinke opsteker voor Armirail, daar hij de Tourselectie misliep.

Armirail was op het parcours van bijna 45 kilometer in en omtrent Cholet 24 seconden sneller dan Cavagna. Thomas eindigde op een halve minuut. Zodoende won Armirail voor het eerst als prof. ‘Het is een geweldige dag. Ik had gewaarschuwd, ik kwam voor de titel. Ik ben er heel blij mee’, vertelt hij in het flashinterview. Ook het missen van de Tour de France kwam na afloop ter sprake. ‘Zoals iedereen weet, rijd ik niet de Tour, misschien speelde dat vandaag een beetje mee.’

Armirail ontving naar eigen de nodige kritiek op zijn optreden in de recente Critérium du Dauphiné. ‘Ik las dat ik niet in vorm zou zijn geweest in de Dauphiné. Ik arriveerde daar met ziekte en was bijna niet gestart.’ Desondanks reed Armirail best een sterke Dauphiné, daar hij zeventiende werd in de tijdrit. Ook in het zware slotwerk deed hij veel werk voor David Gaudu en Michael Storer.

‘Ik heb op de beste mogelijke manier gereageerd’, vervolgt Armirail, die dankzij zijn kwaliteiten op zowel het vlakke als bergop goed uit de voeten kon op het tijdritparcours. ‘Het zal geweldig zijn om een jaar in de blauw-wit-rode trui tijdritten te mogen rijden. Ik heb hier lang op gewacht.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws