Groupama-FDJ rekent op klimmers voor ritzeges en bergtrui in Tour; Küng ook van de partij Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ rekent op klimmers voor ritzeges en bergtrui in Tour; Küng ook van de partij

Groupama-FDJ rekent op klimmers voor ritzeges en bergtrui in Tour; Küng ook van de partij

Groupama-FDJ heeft woensdag de selectie voor de aankomende Tour de France bekendgemaakt. David Gaudu en Thibaut Pinot moeten voor succes in het hooggebergte zorgen, terwijl Stefan Küng na zijn succesvolle Ronde van Zwitserland de man van alle terreinen gaat zijn.

Met Gaudu en Pinot heeft Groupama-FDJ ritwinnaars uit zowel het Critérium du Dauphiné als de Ronde van Zwitserland in de ploeg. Gaudu rekende in een spurt bergop af met Wout van Aert, maar had het in het slotweekend wel knap lastig in het echte hooggebergte van de Franse voorbereidingskoers.

Pinot kwam in de laatste ritten van de Ronde van Zwitserland juist wel weer uit de verf. De rasklimmer gaat voor het eerst in jaren niet meer voor een klassement in een grote ronde. Pinot mikt op ritzeges en de bollentrui en zal in de eerste week van de Tour vermoedelijk veel tijd verliezen.

Geniets, Madouas en Küng in vrije rol

Kevin Geniets is de man die zich mogelijk kan gaan richten op ereplaatsen in de (lastigere) sprints, alsook een jongen voor de ontsnappingen. Diezelfde rol krijgt Valentin Madouas, derde in de Ronde van Vlaanderen, naar alle waarschijnlijkheid. Michael Storer won afgelopen jaar de bergtrui in de Vuelta en ook hij zal zich mogen richten op het aanvallende werk in het hooggebergte. Storer zal zich in de eerste week dus ook koest houden.

Wie dat niet gaat doen, is Stefan Küng. De nummer drie van Parijs-Roubaix vindt in de eerste week, met een tijdrit, de mogelijke waaierritten en een kasseienetappe, een parcours op zijn maat en zal ongetwijfeld een gooi willen doen naar geel. Küng klimt dit jaar ook geweldig, getuige zijn vijfde plek in de Ronde van Zwitserland. Knechten Antoine Duchesne en Olivier Le Gac maken de selectie van Groupama-FDJ compleet in de Tour.

Selectie Groupama-FDJ Tour de France 2022

Antoine Duchesne
David Gaudu
Kevin Geniets
Stefan Küng
Olivier Le Gac
Valentin Madouas
Thibaut Pinot
Michael Storer


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws