Jonge Paul Penhoët zorgt voor pleister op Pinot-wonde Groupama-FDJ in Poitiou-Charentes Wielrennen
Wielrennen

Jonge Paul Penhoët zorgt voor pleister op Pinot-wonde Groupama-FDJ in Poitiou-Charentes

Jonge Paul Penhoët zorgt voor pleister op Pinot-wonde Groupama-FDJ in Poitiou-Charentes

Paul Penhoët (Groupama-FDJ) heeft etappe twee van de Tour Poitou-Charentes op zijn naam weten te schrijven. De rit werd ontsierd door een valpartij met gevolgen voor Thibaut Pinot van diezelfde ploeg, die de finish niet haalde.

Met de beresterke Noor Soren Waerenskjold (Uno-X) in de leiderstrui trok het peloton rond het middaguur op gang voor de tweede rit van de vierdaagse rittenkoers in Frankrijk. Zes mannen van lager niveau trokken er vrij snel op uit met een vluchtpoging, waarvoor ze een vrijgeleide kregen van het peloton.

Pinot en Izagirre vallen uit koers

Lucas Beneteau (St. Michel), James Fouché (Bolton), Damien Girard (Nice), Tom Mainguenaud (Van Rysel), David Martín (EOLO-Kometa) en de Nederlander Rick Ottema (Allinq) waren de gelukkigen voorin, terwijl de grote groep in een rustige fase plots opgeschrikt werd door een valpartij. Pinot lag plots in zijn uppie tegen de grond en moest de koers verlaten, waarbij er in eerste instantie nog weinig naar buiten kwam over de toestand van de Franse chouchou.

Later kwam de wedstrijddirecteur van de Franse rittenkoers met het nieuws dat Pinot vooral geraakt was aan zijn rechterzijde na de crash, maar dat de precieze verwondingen nog onderzocht moesten worden. Ondertussen hielden de koplopers hun voorsprong mooi op peil, met een gat van tweeënhalve minuut op dertig kilometer van de finish.

Even later viel er een nieuwe opgave te betreuren: Ion Izagirre van Cofidis, een andere potentiële klassementsman, verliet de wedstrijd na een val op het moment dat het peloton snelheid begon te maken om de kopgroep weer in te rekenen. Dit lukte uiteindelijk op circa vijf kilometer van de aankomst.

In de laatste kilometers namen de spurtersploegen de controle op zich, waarna Penhoët zich met een ferme spurt de snelste toonde van het pak en zo voor een pleister op de wonde zorgde voor zijn team. Romain Cadis werd namens Auber 93 tweede, Valentin Retailleau pakte voor AG2R Citroën Team plek drie.

Uitslag Tour Poitou-Charentes etappe 2 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws