Tarling gaat na tijdritzege 'altijd' ook voor het klassement in Renewi Tour: 'Maar we hebben opties' Wielrennen
Wielrennen

Tarling gaat na tijdritzege 'altijd' ook voor het klassement in Renewi Tour: 'Maar we hebben opties'

Tarling gaat na tijdritzege 'altijd' ook voor het klassement in Renewi Tour: 'Maar we hebben opties'

Joshua Tarling heeft de tijdrit in de Renewi Tour op zijn naam geschreven. De jonge Brit van INEOS Grenadiers was zijn concurrenten te snel af en won met een overtuigende voorsprong van maar liefst veertien seconden. Tim Wellens (UAE) en Yves Lampaert (Soudal-Quick Step) completeerden het podium. Al vond Tarling zelf wel dat hij erg snel startte.

Op de site van zijn ploeg geeft de Brit aan hoe de tijdrit voor hem verliep. 'Ik dacht dat ik snel startte, maar toen ik de tussentijden hoorde raakte ik een beetje in paniek', zo geeft de 19-jarige aan. Bij het tussenpunt leek Tarling namelijk serieus uitgedaagd te worden door mannen als Michal Kwiatkowski en Wellens. 'Ik moest alles geven wat ik in me had en ik denk dat het uiteindelijk goed heeft uitgepakt voor mij en de ploeg', aldus een trotse jongeling.

Tarling is dan ook super gelukkig met zijn prestatie. 'Ik ben zo blij. Ik denk dat we het super goed hebben gedaan als team. De ploeg staat me geweldig bij en daarom ben ik onwijs gelukkig.' De renner verkeert momenteel in uitstekende vorm. Een kleine twee weken geleden werd de in 2004 geboren renner nog derde op het WK tijdrijden in het Schotse Glasgow. In juni wist hij ook al het Brits kampioenschap tijdrijden bij de elite op zijn naam te schrijven.

Tarling: 'We hebben opties'

Door zijn fenomenale tijdrit, staat Tarling ook plots eerste in het algemeen klassement. Met nog drie ritten te gaan, waaronder een lastige etappe naar Geraardsbergen, kan er nog veel gebeuren in de top van de rangschikking. 'Ik ga in deze positie altijd kijken hoe goed ik kan rijden in het algemeen klassement, maar we hebben andere supertalenten in de ploeg. We hebben dus opties. Iedereen kan deze wedstrijd winnen dus we zullen in de komende ritten wel zien wat er gebeurt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws