Armstrong en Bruyneel vol ontzag over Pogacar: 'Won Giro op één been, wilde maar zes ritten winnen' Wielrennen
Wielrennen

Armstrong en Bruyneel vol ontzag over Pogacar: 'Won Giro op één been, wilde maar zes ritten winnen'

Armstrong en Bruyneel vol ontzag over Pogacar: 'Won Giro op één been, wilde maar zes ritten winnen'

We moeten nog altijd bekomen van de dominantie van Tadej Pogacar in de Giro. De Sloveen reed op zijn sloffen de roze drieweekse uit en bereidt zich nu voor op het volgende doel: de Tour de France. Toch is het goed om ook stil te staan bij de enorme prestatie van Pogacar, die zes ritten won, de nummer twee op bijna tien minuten reed en zich bij vlagen leek in te houden in de Giro. In de podcast TheMove blikten oud-renners John Bruyneel en Lance Armstrong terug op die prestaties. Ze kwamen woorden tekort.

Armstrong benadrukte dat zes etappes winnen voor een dominante sprinter al lastig is in een grote ronde, laat staan voor een klassementsrenner. 'Zoveel etappes winnen kan bijna niet. Alleen als in de sprints er één man bovenuit steekt, kan vier of vijf ritten meestal wel. Maar zes stuks voor een klassementsrenner?' Bruyneel sprak ook zijn verbazing uit en denkt dat het er nog veel meer hadden kunnen zijn. 'Volgens mij won hij er zes omdat hij er maar zes wílde winnen.'

Armstrong en Bruyneel vrezen dat Vingegaard geen partij is voor Pogacar in de Tour

'Het is treurig voor de competitie in de Giro, maar die dominantie was indrukwekkend. Ik heb veel uitspraken gezien over dat het saai was. Maar Pogacar is gewoon de beste renner die er is. Daarnaast deden er geen renners uit de hoogste rangorde mee. Dani Martinez en Geraint Thomas zijn de derde man in de rij qua kwaliteit bij hun ploegen INEOS Grenadiers en BORA-hansgrohe', vervolgde de Belg zijn relaas. 'Hij reed tegen de lagere garnituur. Zijn dominantie was logisch.'

'Het leek bij vlagen echt op een trainingsronde. Alleen in Livigno leek hij iets over de limiet te gaan.' Armstrong vervolgde over Pogacar: 'Overal waar hij start wil hij winnen. Ik zou het vreselijk vinden om tegen hem te koersen. Hij heeft de Giro echt op één been gewonnen. Jonas Vingegaard heeft maar vijf weken om klaar te zijn voor de Tour... Dat wordt heel lastig, dat is niks.' Zijn oude ploegleider sloot vervolgens nog een keer met de loftrompet af. 'Hij kan sprinten, klimmen, over kasseien, tijdrijden. Heeft een geweldig team. Alleen pech kan hem stoppen. Zijn waardes zijn van een andere planeet.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news