Arne Marit zwaar ontgoocheld na mislukte sprint: 'Had de benen om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Arne Marit zwaar ontgoocheld na mislukte sprint: 'Had de benen om te winnen'

Arne Marit zwaar ontgoocheld na mislukte sprint: 'Had de benen om te winnen'

Arne Marit stond Eurosport zwaar ontgoocheld te woord na de zeventiende etappe van de Giro d'Italia. De sprinter van Intermarché-Circus-Wanty zag zijn ketting eraf gaan in de laatste honderden meters en was daardoor kansloos voor een korte ereplaats.

Marit rolde uiteindelijk als twaalfde over de finish. 'Het was een groot gevecht om hier te komen. Ik heb de laatste twee weken erg afgezien in de bergen, omdat ik wist dat deze rit zou komen. Ik had er mijn zinnen op gezet. Het verliep aanvankelijk perfect. Ik voelde mij de hele dag goed', vertelt Marit emotioneel.

'Ik denk dat ik de benen had om te winnen. Ik nam de bocht perfect aan de binnenkant, waardoor ik kon opschuiven naar de vijfde plek. Toen ging Dainese vol aan en ik had op 250 meter nog power in mijn benen. Ik dacht echt dat ik mijn eerste rit in een grote ronde kon winnen. Ik heb er geen woorden voor', druipt de teleurstelling van Marit zijn gezicht.

'Ik lanceerde mijn sprint en op dat moment valt mijn ketting eraf', zegt de Belg over het grote pechmoment. 'Ik viel bijna, gelukkig bleef ik overeind. Maar ik had een graag een etappe gewonnen in de Giro...'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws