Almeida verwacht geen initiatief van INEOS: 'Zal van ons of Jumbo-Visma moeten komen' Wielrennen
Wielrennen

Almeida verwacht geen initiatief van INEOS: 'Zal van ons of Jumbo-Visma moeten komen'

Almeida verwacht geen initiatief van INEOS: 'Zal van ons of Jumbo-Visma moeten komen'

João Almeida kon in de vlakke zeventiende etappe van de Giro d'Italia even bijkomen na zijn ritzege op de Monte Bondone. De kopman van UAE Team Emirates staat voor een beslissend drieluik in de bergen.

Almeida staat na zijn ritzege in de spotlights, zeker in zijn thuisland Portugal. De ronderenner kan de aandacht waarderen. 'Het voelt goed, steun krijgen uit mijn land is heel speciaal. Ik wil hen nog meer redenen geven om te glimlachen.'

Donderdag trekt het peloton weer de bergen in, en de twee dagen daarna volgen nóg twee beslissende ritten voor het klassement. 'We zullen zien hoe het gaat. Het podium zou perfect zijn, welke plek het dan ook wordt. Ik zal in ieder geval alles geven voor het hoogst haalbare', aldus Almeida, die in het klassement op achttien seconden van Geraint Thomas volgt.

De verschillen in de top van het klassement zijn dus nog klein, ook met Primoz Roglic, die derde staat op 29 tellen. Verwacht Almeida dat Thomas de aanval zal kiezen in de achttiende etappe? 'Hij is erg ongelukkig geweest met het team en heeft nog maar vier ploegmaats, door valpartijen en ziektes. Dus ze gaan het waarschijnlijk rustig aan doen. Als er een ploeg gaat rijden, dan zal dat van ons komen of Jumbo-Visma.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws