Dainese sluit 'worsteling' af met ritzege: 'Reden een geweldige finale' Wielrennen
Wielrennen

Dainese sluit 'worsteling' af met ritzege: 'Reden een geweldige finale'

Dainese sluit 'worsteling' af met ritzege: 'Reden een geweldige finale'

Alberto Dainese heeft de massasprint van de zeventiende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De sprinter van Team DSM klopte in een nipte sprint Jonathan Milan en Michael Matthews. Dainese won ook in 2022 een rit in de Giro.

'Dit is waanzinnig! De vorige sprintetappes gingen niet geweldig. We deden het niet zozeer slecht, maar we hielden er geen resultaat aan over', zegt Dainese in het flashinterview. 'Vandaag reden we een geweldige finale. Marius deed het super, en Niklas als laatste ook', looft Dainese zijn lead-outs Marius Mayrhofer en Niklas Märkl.

'Toen Niklas afzwaaide, kwam ik een beetje klem te zitten door de renners links van mij. Ik moest mij door een gaatje zien te wurmen om Matthews te pakken', aldus Dainese. 'Ik zat in de laatste meters volledig op de limiet. Ik zag Milan komen en kon door de vermoeidheid mijn fiets niet meer echt naar voren smijten. Het is in ieder geval mooi om met een paar centimeters voorsprong te winnen.'

'Ik had de laatste dagen veel last van mijn maag én ook mijn ademhaling', zegt Dainese het de laatste vijf dagen heel erg zwaar te hebben gehad. 'Vandaag was de eerste dag dat ik mij weer wat beter voelde. Om te winnen na zo'n worsteling is krankzinnig. Ik kan de ploeg niet genoeg bedanken dat ze mij gemotiveerd hebben om in de koers te blijven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws