Asgreen ontplofte bij volgen Pogacar, Stybar: 'Waren niet sterk genoeg' Wielrennen
Wielrennen

Asgreen ontplofte bij volgen Pogacar, Stybar: 'Waren niet sterk genoeg'

Asgreen ontplofte bij volgen Pogacar, Stybar: 'Waren niet sterk genoeg'

Quick Step-Alpha Vinyl was ook in de Ronde van Vlaanderen niet op de afspraak. Waar de ploeg vorig jaar nog de zege greep in de Hoogmis, was dit jaar de 23e plek het hoogst haalbare voor The Wolfpack. Zdenek Stybar zoekt in ieder geval niet naar excuses: 'We waren niet goed genoeg.'

Van de ploeg van Patrick Lefevere leek alleen Kasper Asgreen nog aanspraak te maken op een goed resultaat in de ronde. In eerste instantie wist de Deen bij te blijven bij de eerste versnelling van Tadej Pogacar, maar op een later moment was hij nergens meer te bekennen. 'Toen ik Pogacar wou volgen op de Oude Kwaremont ontplofte ik', aldus de renner bij Het Nieuwsblad.

Vervolgens kreeg Asgreen ook nog te maken met pech. Op de Koppenberg viel zijn ketting eraf, waarna hij totaal niet meer in het stuk voor zou komen. 'We hebben op hem gewacht', vertelt Stybar daarover bij Sporza. 'En geprobeerd hem naar voren te brengen.' Daar slaagde de ploeg uiteindelijk niet in: 'Er zijn geen excuses. We waren gewoon niet sterk genoeg.'

Quick Step-Alpha Vinyl kijkt maar alvast vooruit

Volgens de Tsjech zit er echter wel alweer wat verbetering in de ploeg, na de blessures van de afgelopen tijd. 'Dat is hoopgevend voor de komende weken', oordeelt hij. Misschien al in de Amstel Gold Race, die volgende week op het programma staat. 'Het wordt voor mij uitkijken naar die wedstrijd', sluit Asgreen zijn verhaal af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws