Adrie van der Poel onder de indruk van Mathieu: 'Keuze voor Milaan-Sanremo was een gouden zet' Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel onder de indruk van Mathieu: 'Keuze voor Milaan-Sanremo was een gouden zet'

Adrie van der Poel onder de indruk van Mathieu: 'Keuze voor Milaan-Sanremo was een gouden zet'

Adrie van der Poel zag zijn zoon Mathieu zondag voor de tweede keer naar de winst in de Ronde van Vlaanderen rijden. Na afloop van de race ving Sporza hem op voor een reactie.

Hoe Adrie de overwinning van zijn zoon heeft beleefd? 'Langs de kant van de weg. Ik heb wat bidons aangegeven en heb erna gewacht bij de finish, dus heb er niet heel veel van gezien', antwoordt hij broodnuchter. 'De voorbereiding van Mathieu was kort, maar wel heel goed. Ik merkte dat hij tijdens de trainingen ook heel veel zin erin had. Achteraf gezien was vooral de keuze om Milaan-Sanremo te rijden een gouden zet, denk ik. Daar heeft hij relatief gemakkelijk veel kilometers kunnen maken, al wist hij dat de Ronde wel even wat anders zou zijn.' Van der Poel junior werd derde in La Primavera.

Kamp-Van der Poel houdt overal rekening met Pogacar

Volgens Adrie heeft Alpecin-Fenix een goede koers gereden over de Vlaamse heuvels. 'De mannen deden wat ze konden en zaten op het goede moment mee, zo ook met Pogacar (Tadej, red.). Op de Hotondberg zag ik wel dat het frisse er bij Mathieu wel af was, maar dat was bij de meeste renners zo. Als je er na de Kwaremont en de Paterberg nog bij bent, weet je dat er veel mogelijk is.' Mathieu van der Poel raakte daarna weg met Pogacar. 'Wat Pogacar de laatste jaren heeft laten zien, is indrukwekkend. Na zijn solo in de Strade Bianche kon je al stellen dat het een renner is om in de gaten te houden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws