ASO negeert regels en legt langste etappe ooit neer: 'Nooit langer dan 180 kilometer getraind' Wielrennen
Wielrennen

ASO negeert regels en legt langste etappe ooit neer: 'Nooit langer dan 180 kilometer getraind'

ASO negeert regels en legt langste etappe ooit neer: 'Nooit langer dan 180 kilometer getraind'

De vrouwen in de Tour de France Femmes kregen donderdag in de vijfde etappe een rit van 175 kilometer voor de kiezen. Nooit eerder werd er met de huidige reglementen zo ver gereden, ook omdat er simpelweg regels voor zijn. Tourorganisatie ASO heeft die genegeerd.

In principe worden organisatoren van vrouwenwedstrijden verplicht om etappes te beperken tot maximaal 160 kilometer. De 175 kilometer in de vijfde etappe van de Tour de France Femmes is dan ook een uitzondering. Nu is 175 kilometer bij de heren al bijna een korte etappe, bij de vrouwen is het nieuw. 'Ik denk dat dit misschien wel mijn langste rit ooit gaat worden', zegt Lorena Wiebes erover bij de NOS.

De kopvrouw van Team DSM legt uit dat er tijdens trainingssessies doorgaans niet veel langer wordt getraind dan voor wedstrijden noodzakelijk is. 'Ik heb nog nooit langer dan 180 kilometer getraind', lacht de draagster van de groene trui. Marianne Vos van Jumbo-Visma geeft aan dat ze weleens 175 kilometer heeft gekoerst. 'Maar niet zo heel vaak. In trainingen komen we ook wel aan die tijden, ik ben benieuwd hoe het gaat zijn na zulke zware dagen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws