Astana gaat - met schitterende fiets - vol voor laatste topresultaat Nibali in 'zijn' Lombardije Wielrennen
Wielrennen

Astana gaat - met schitterende fiets - vol voor laatste topresultaat Nibali in 'zijn' Lombardije

Astana gaat - met schitterende fiets - vol voor laatste topresultaat Nibali in 'zijn' Lombardije

Vincenzo Nibali wordt zaterdag als kopman uitgespeeld in zijn allerlaatste wedstrijd als professioneel wielrenner. De Italiaan krijgt bij Astana Qazaqstan Team een sterke ploeg om zich heen, met onder meer Miguel Ángel López en David de la Cruz aan de start.

'Nibali zegt vaarwel tegen de wielersport in Lombardije en deze renners zullen aan zijn zijde staan op deze dag', zo schrijft Astana in een persbericht. Naast López en De la Cruz zijn ook Christian Scaroni, Javier Romo, Samuele Battistella en Simone Velasco van de partij.

De 37-jarige Nibali heeft een uitstekende relatie met de Ronde van Lombardije. Hij won de race in 2015 en 2017 en eindigde in 2018 nog als tweede achter de ontketende Thibaut Pinot. In aanloop naar zaterdag toonde Nibali goede benen in de Coppa Agostoni en Tre Valli Varesine, waardoor een goed resultaat op zaterdag zeker tot de mogelijkheden behoort.

Helemaal als we zien dat Como de finishplaats is, de plek waar Nibali in 2015 zijn eerste Lombardia won, na een absurde afdaling van de Civiglio. De organisatie heeft zaterdag dezelfde finale neergelegd, dus het is voor de moeder van Nibali te hopen dat hij op de top van de Civiglio al is gelost... Astana en fietssponsor Wilier heeft alvast alles uit de kast gehaald om er een mooie dag van te maken, met een speciale fiets voor de Haai van Messina.

Selectie Astana Qazaqstan Ronde van Lombardije 2022

Vincenzo Nibali
Miguel Ángel López
David de la Cruz
Samuele Battistella
Simone Velasco
Javier Romo
Christian Saroni

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws