Groupama-FDJ mist oud-winnaar Pinot en vermoeide Gaudu en mikt op Molard en Storer in Lombardije Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ mist oud-winnaar Pinot en vermoeide Gaudu en mikt op Molard en Storer in Lombardije

Groupama-FDJ mist oud-winnaar Pinot en vermoeide Gaudu en mikt op Molard en Storer in Lombardije

Groupama-FDJ moet het in de Ronde van Lombardije stellen zonder twee van z'n grootste namen. Thibaut Pinot en David Gaudu zijn leeg en krijgen al vakantie, waardoor Rudy Molard op papier de man is om op te letten op zaterdag.

L'Equipe meldde op 4 oktober al dat Pinot reeds zijn laatste koers van 2022 heeft gereden. De Fransman won in 2018 nog de Ronde van Lombardije, maar was dit seizoen nooit echt op de afspraak. Pinot reed in augustus en september de Vuelta a España en werd na die koers ziek. De 84 racedagen in 2022 waren voldoende, zo zei het lichaam. Naar verluidt zaten alleen Thomas De Gendt (89 dagen), Danny van Poppel (88) en Davide Cimolai (85) in 2022 meer koersdagen op de fiets.

Ook door de naam van Gaudu ging een streep. De klimmer leek met een vijfde plaats in de GP Montréal nog begonnen aan een goed najaar, maar de tank bleek in de Italiaanse najaarskoersen al snel leeg. 'Hij is niet meer honderd procent en voelde zich de laatste races niet geweldig. Hij was moe en had moeite met slapen', zo zei zijn trainer David Han, ook bij L'Equipe. 'Er is fysiek niets aan de hand, maar het is normaal dat na zo'n druk seizoen niet iedereen meer optimaal reageert in de laatste weken.'

Groupama-FDJ moest terug naar de tekentafel en heeft alsnog zeven namen op papier gekregen voor de Ronde van Lombardije. Molard lijkt de kopman, nadat de Fransman na een sterke Vuelta ook in de Italiaanse najaarskoersen voorin meedeed. Outsiders voor een leuke klassering zijn Attila Valter en Michael Storer, die geen supergoede uitslagen reden richting Lombardije, maar zaterdag misschien wel de benen hebben. De selectie wordt gecompleteerd door Bruno Armirail, Matthieu Ladagnous, Quentin Pacher en Nederlander Lars van den Berg.

Selectie Groupama-FDJ Ronde van Lombardije 2022

Rudy Molard
Attila Valter
Michael Storer
Bruno Armirail
Matthieu Ladagnous
Quentin Pacher
Lars van den Berg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws