Bouwman en Foss moeten Vingegaard aan winst helpen, Laporte, Kooij en Teunissen in Parijs-Tours Wielrennen
Wielrennen

Bouwman en Foss moeten Vingegaard aan winst helpen, Laporte, Kooij en Teunissen in Parijs-Tours

Bouwman en Foss moeten Vingegaard aan winst helpen, Laporte, Kooij en Teunissen in Parijs-Tours

Jumbo-Visma grijpt de laatste twee koersen van het jaar aan om nog twee keer vol voor de winst te gaan. In de Ronde van Lombardije rekent de ploeg op Jonas Vingegaard, terwijl in Parijs-Tours met Olav Kooij, Mike Teunissen en Christophe Laporte meerdere kanshebbers starten.

Ploegleider Addy Engels heeft in een persbericht hoge verwachtingen van Vingegaard in Lombardije. De Deen herstartte recent zijn jaar met twee ritzeges in de CRO Race en lijkt dus klaar voor de strijd. 'Jonas heeft laten zien fysiek prima in orde te zijn. Hij zit goed in zijn vel. Tijdens de verkenning zag het er ook allemaal relaxed uit met een aantal goede inspanningen.'

Door de finish in Como verwacht Engels geen al te lange finale. Op een lokale lus wordt twee keer de San Fermo della Battaglia en één keer de Civiglio beklommen. 'Op de eerste passage van de San Fermo gaat het ontploffen. Het is zaak dat we op de Civiglio nog één of twee renners naast Jonas hebben. Daarna is het aan hem en zal een selecte groep topfavorieten gaan uitvechten wie er met de winst vandoor gaat.' Vingegaard krijgt Tobias Foss, Robert Gesink, Chris Harper, Sam Oomen, Gijs Leemreize en Koen Bouwman mee in steun.

'Grandioze' Kooij bij de favorieten voor Parijs-Tours

Een dag later in Parijs-Tours volgen er onverharde gravelwegen in Frankrijk, volgens Arthur van Dongen een perfecte wedstrijd voor Jumbo-Visma. 'In het verleden is gebleken dat Parijs-Tours een pittige finale kent met heuvels en gravelstroken. Gelukkig hebben wij meerdere kaarten om te spelen. Gaat er een klein groepje naar de meet, dan hebben we met Christophe Laporte en Mike Teunissen twee goede renners. Als er toch met een grote groep naar de finish wordt gereden, dan zouden we met Olav Kooij de koers naar ons toe kunnen trekken.'

Dat Kooij in zo'n grote wedstrijd bij de favorieten hoort, is volgens Van Dongen een prachtig compliment. 'Hij heeft een grandioze ontwikkeling doorgemaakt dit jaar. Hij heeft zich goed genesteld in het profpeloton en nu al zoveel wedstrijden gewonnen. Ik denk dat Parijs-Tours voor hem een hele mooie afsluiting zal zijn van een fantastisch seizoen.' Naast Kooij, Laporte en Teunissen doen zondag Jos van Emden, Tim van Dijke Edoardo Affini en Tosh Van der Sande mee.

Selectie Jumbo-Visma Ronde van Lombardije 2022

Jonas Vingegaard
Tobias Foss
Robert Gesink
Chris Harper
Sam Oomen
Gijs Leemreize
Koen Bouwman

Selectie Jumbo-Visma Parijs-Tours 2022

Jos van Emden
Olav Kooij
Tim van Dijke
Mike Teunissen
Edoardo Affini
Christophe Laporte
Tosh Van der Sande

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws