Update | 'Miguel Ángel López blijft ondanks geruchten over vertrek toch bij Astana Qazaqstan' Wielrennen
Wielrennen

Update | 'Miguel Ángel López blijft ondanks geruchten over vertrek toch bij Astana Qazaqstan'

Update | 'Miguel Ángel López blijft ondanks geruchten over vertrek toch bij Astana Qazaqstan'

(24 oktober 2022) Miguel Ángel López is niet zeker van zijn toekomst, als we het doorgaans goed ingevoerde Zikloland moeten geloven. De nog altijd maar 28-jarige Colombiaan keerde afgelopen winter terug bij Astana Qazaqstan, maar ondanks een doorlopend contract zou de Kazachse ploeg hem het liefst zien vertrekken.

López zag vorig seizoen een abrupt einde komen aan zijn verblijf bij Movistar, waar hij sinds begin 2021 reed. In de Vuelta a España stapte hij in het slotweekend af, omdat hij het niet eens was met de tactiek van de Spaanse ploeg. Hij stond op het moment van afstappen derde in het klassement. Movistar en López gingen logischerwijs niet veel later uit elkaar, alvorens Astana afgelopen winter toehapte.

Bij Astana keerde López terug bij de ploeg waar hij in 2015 prof werd, waarvoor hij twee keer podium reed in een grote ronde en etappes won in de Tour de France en de Vuelta a España. Hij werd dit seizoen opgesteld in de Giro d'Italia, waar hij echter de benen niet had en vroegtijdig opgaf. In de Vuelta werd hij vervolgens keurig vierde en toonde hij zijn oude vorm.

López betrokken bij drugsonderzoek

De aanloop naar de Vuelta was echter één vol hobbels. López werd kortstondig geschorst door Astana, nadat hij op een Spaans vliegveld werd gearresteerd en werd ondervraagd als onderdeel van een drugsonderzoek. Bij gebrek aan bewijs werd López snel weer in de armen gesloten, al loopt de zaak nog wel. Astana besloot de Colombiaan gewoon op te stellen in de Vuelta.

Zikloland zegt nu te weten dat Astana toch liever af wil van López. De relatie zou niet meer zo 'solide' zijn als voorheen, ongetwijfeld ingegeven door de ophef die rond de klimmer ontstond. Er wordt in het artikel niet gesproken over een mogelijk nieuwe bestemming, noch over het ontbinden van het contract van López, die nog loopt tot het einde van 2023.

Update - 27 oktober 2022 (10.00 uur): López lijkt dan toch te blijven bij Astana

Ondanks de geruchten over een mogelijk vertrek bij Astana Qazaqstan wordt er gemeld dat Miguel Ángel López toch gaat blijven. De Colombiaanse wielerjournalist Héctor Urrego meldt op Twitter dat er geen twijfel bestaat over de toekomst van de klimmer. 'Miguel Ángel López rijdt nog steeds voor Astana in 2023. Zijn vertrek was pure speculatie en na navraag in Europa en Colombia kan ik het zonder twijfel bevestigen.' Het is nog wachten op de bevestiging uit het kamp-López of een officieel bericht van zijn werkgever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws