Astana wijst Miguel Ángel López de deur na nieuwe bewijzen rondom dopingarts Maynar Wielrennen
Wielrennen

Astana wijst Miguel Ángel López de deur na nieuwe bewijzen rondom dopingarts Maynar

Astana wijst Miguel Ángel López de deur na nieuwe bewijzen rondom dopingarts Maynar

Miguel Ángel López en Astana Qazaqstan Team zijn per direct uit elkaar. Er is nieuw bewijs naar voren gekomen rondom zijn banden met de Spaanse dopingarts Marco Maynar en daarom ziet de ploeg geen andere optie dan López de deur wijzen.

In juli kwamen er voor het eerst geruchten naar voren dat López met verkeerde dingen bezig zou zijn. De Colombiaan werd toen in Madrid van het vliegtuig geplukt en ondervraagd over zijn banden met Maynar, maar door gebrek aan bewijs stelde Astana hem enkele weken later alsnog op. ''Zoals we op 22 juli schreven was López geschorst, totdat we meer duidelijkheid konden verschaffen over de status van het onderzoek. Op basis van de informatie die we hebben ontvangen, zijn we geadviseerd om de schorsing op te heffen, omdat er door de Spaanse autoriteiten en de UCI niets is gevonden', klonk het toen.

Astana zag geen andere optie dan López buiten zetten

Nu is er dus toch meer boven water gekomen. 'Astana heeft nieuwe elementen ontdekt die wijzen op een band tussen Miguel Angel Lopez en dokter Marcos Maynar. De ploeg had dan ook geen andere oplossing dan het contract te beëindigen', klinkt het in een persbericht. 'Verder zullen wij geen commentaar geven.'

In november sijpelden er al nieuwe geluiden rond dat er meer aan de hand was. 'Momenteel ben ik niet actief in een onderzoeksproces en mijn advocaten zouden indien nodig de passende juridische stappen ondernemen', was toen de reactie van López.

Het is niet de eerste keer dat López in het oog van de storm zit. De klimmer werd vorig jaar al op non-actief gezet bij Movistar nadat hij aan werkweigering deed op de voorlaatste dag van de Vuelta. Om die reden trok hij terug naar Astana, waar hij op mysterieuze wijze uit de Giro vertrok na drie dagen. In de Vuelta van dit jaar reed hij naar een vierde plek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws