Ayuso blijft met de sloophamer voor Jumbo-Visma klaarstaan: 'Hebben het toch maar weer geprobeerd' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso blijft met de sloophamer voor Jumbo-Visma klaarstaan: 'Hebben het toch maar weer geprobeerd'

Ayuso blijft met de sloophamer voor Jumbo-Visma klaarstaan: 'Hebben het toch maar weer geprobeerd'

Juan Ayuso probeerde met zijn ploeg UAE-Team Emirates afgelopen weekeinde het ijzersterke Jumbo-Visma-blok te kraken, maar kwam in de twee door de vluchters gewonnen ritten uiteindelijk niet door de verdedigingslinie van de Nederlandse formatie. De Catalaan, vierde in het klassement, geeft evenwel nog niet op...

Net als zondag was het voornamelijk Remco Evenepoel die op de deur klopte in de openingsfase van de rit, wat ook Ayuso opviel. 'Volgens mij wilde Jumbo-Visma Remco niet laten gaan, maar daardoor werd het wel een heel lastige rit. Het ging constant op en af en het was overal smal, dus het was een brutale rit', concludeerde de man uit Catalonië.

'Aan de voet van de eerste beklimming zat alles op die manier nog bij elkaar', vervolgde de jonge Spanjaard, die dan maar Marc Soler en Joao Almeida als pionnetjes vooruit trachtte te schuiven. 'Zo probeerden wij met enkele aanvallen de mannen van Jumbo-Visma ook nog onder druk te zetten, wat een mooi duel opleverde. Uiteindelijk ging er een ontsnapping weg zonder klassementsrenners, maar we hebben het toch maar geprobeerd om de koers hard te maken.' Uit die vlucht van de dag won Rui Costa namens Intermarché-Circus-Wanty de etappe, voor BORA-hansgrohe-coureur Lennard Kämna en Santiago Buitrago, de jonge Colombiaan van Bahrain Victorious.

Ayuso kijkt naar 'vermoeidende' Vuelta-week uit naar laatste ritten

'De tweede week van de Vuelta was een vermoeiende', overzag Ayuso na afloop van de vijftiende rit van de Ronde van Spanje. 'We gaan wel goed de derde week in, waarin we met veel motivatie blijven proberen. Ik heb nog geen problemen gezien bij de mannen van Jumbo-Visma, maar het is nog wel even tot in Madrid en we zullen het blijven proberen', besluit de man die de witte trui in de Vuelta na het wegvallen van Evenepoel in het klassement stevig in bezit heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws