🎥 De laatste dag als prof voor Van Vleuten in beeld: Regenboogtruien, 'Annemiek bedankt' en een eigen straat Wielrennen
Wielrennen

🎥 De laatste dag als prof voor Van Vleuten in beeld: Regenboogtruien, 'Annemiek bedankt' en een eigen straat

🎥 De laatste dag als prof voor Van Vleuten in beeld: Regenboogtruien, 'Annemiek bedankt' en een eigen straat

Zondag 10 september was Annemiek van Vleuten-dag. De Nederlandse wielerlegende nam vandaag afscheid van de koers en van haar carrière als prof, in de laatste etappe van de Simac Ladies Tour. Ze stond de hele week al in de spotlights, met onder meer een straat in Limburg die naar haar werd vernoemd. Zondag werd het echter officieel. Bekijk de beelden hieronder.

De dag begon vanuit Arnhem, waar Van Vleuten haar teamleden van Movistar een regenboogtrui cadeau deed, met voor iedereen een persoonlijke speech en boodschap erbij. Vervolgens ging het naar het startpodium in Arnhem, waar net als onderweg heel veel fans stonden met borden en spandoeken. 'Annemiek bedankt', voerde de boventoon.

Vlak voor de start kwam Van Vleuten nog even langs bij de NOS. 'Lekker ten aanval', riep ze voor aanvang van de rit. 'Ik ga lekker rondjes rijden, ik heb er wel zin in. Ik heb de rust dat dit de laatste koers is. Soms word ik nog heel emotioneel, bij het minste of geringste. De grootste emotie heb ik echter wel gehad, toen de Tour de France afgelopen was.' In de vijfde etappe zagen we Van Vleuten niet meer van voren, maar ze nam wel met de handen in de lucht afscheid van het publiek. 'Ik zat even te slapen, maar kon daarna met het publiek erbij wel genieten.'

'Ik voel me een geluksvogel, dat ik dit allemaal heb mogen meemaken', liet de dame van Movistar optekenen na afloop. 'Toch komen er ook veel mooie dingen voor terug. Ik ga rustig de tijd nemen om iets te zoeken waarin ik me kan ontwikkelen. Ik word geen ploegleider. Ik denk aan het begeleiden van jonge atleten, maar niet per se in het wielrennen', aldus de powervrouw, die een zinnetje er na afloop uitpikte. 'Wielrennen kwam toevallig op mijn pad en het heeft me zoveel gebracht.'

Beelden: Van Vleuten geniet van haar laatste dag

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws