Rodríguez staat na negen etappes vierde: 'Evenepoel is een paar niveau's beter dan de rest' Wielrennen
Wielrennen

Rodríguez staat na negen etappes vierde: 'Evenepoel is een paar niveau's beter dan de rest'

Rodríguez staat na negen etappes vierde: 'Evenepoel is een paar niveau's beter dan de rest'

INEOS Grenadiers zakte met vier klassementsmannen af naar deze Vuelta a España, maar na negen dagen koers staat enkel nog Carlos Rodríguez enigszins in de buurt van leider Remco Evenepoel. De 21-jarige Spanjaard bezet de vierde plaats in het algemeen klassement, op 2.33 minuten van de Belg. Carapaz zakte door de mand en staat al op bijna een kwartier, Geoghegan Hart en Pavel Sivakov staan respectievelijk twaalfde en tiende, op meer dan vijf minuten.

Hoe blikt Rodríguez terug op het eerste deel van de Vuelta? 'Tot nu toe voel ik me goed. De benen reageren redelijk goed en ik sta er goed voor in het algemeen klassement. Ik had niet verwacht om zo goed voor de dag te komen. Dus ik ben heel blij met hoe het tot nu toe gelopen is en hopelijk blijft de race goed verlopen voor ons.'

Rodríguez: 'Het tijdritparcours ligt me niet zo goed'

Voorlopig lijkt er echter niets te doen aan Evenepoel. De renner van Quick Step-Alpha Vinyl toont op elke aankomst bergop dat hij momenteel het beste klimt. Hoe kijkt Rodríguez naar de prestaties van de rode trui? 'Remco heeft tot nu toe bewezen dat hij een paar niveau's beter is dan de rest. Hopelijk kunnen we in de komende week zijn superioriteit doorbreken', zo klinkt Rodríguez ambitieus.

De superioriteit van Evenepoel doorbreken zal nog niet voor dinsdag zijn, zo lijkt het. In de individuele tijdrit van dertig kilometer die op het programma staat, wordt het voor Rodríguez zaak om de schade te beperken. De Spanjaard ging op de rustdag het tijdritparcours alvast verkennen. 'Het gaat een snelle tijdrit worden, al zal er dinsdag misschien tegenwind staan. De sterkste renner zal in ieder geval winnen, want er zijn wel wat rechte stukken. Het is ook niet zo technisch, dus het parcours ligt me niet zo goed', aldus Rodríguez.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws