Ayuso hekelt 'stevige wind' in Andorra: 'Was daardoor moeilijk om tijd te pakken' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso hekelt 'stevige wind' in Andorra: 'Was daardoor moeilijk om tijd te pakken'

Ayuso hekelt 'stevige wind' in Andorra: 'Was daardoor moeilijk om tijd te pakken'

Juan Ayuso toonde zich strijdvaardig in de derde rit van de Ronde van Spanje. Hij gooide als eerste klassementsrenner de knuppel in het hoenderhok, maar werd al snel overspoeld door de gele brigade: maar liefst drie Jumbo-Visma's zaten strak in het wiel van de jonge spanjaard. In de sprint wist hij nog als derde te finishen.

De 20-jarige Ayuso staat na drie etappes op een degelijke elfde plaats in het algemeen klassement. Hij volgt op een kleine 40 seconden van leider Remco Evenepoel, en is niet al te blij met die achterstand. 'Ik wilde vandaag wat proberen op de slotklim om tijd terug te pakken op enkele klassementsrenners. Dat bleek echter heel moeilijk te zijn door de stevige wind', aldus Ayuso via de kanalen van UAE Team Emirates. Op een groot deel van de lastige slotklim, hadden de renners namelijk tegenwind. Iets wat niet in het voordeel werkt voor aanvallers.

Ayuso kon in de laatste honderden meters wel nog sprinten voor de zege, maar kon niet in de buurt komen van de uiteindelijke ritwinnaar Remco Evenepoel. 'Marc Soler probeerde me te helpen, maar het was moeilijk om voorbij Remco te geraken op zo’n aankomst', zo geeft de jongeling aan. Uiteindelijk wist de Belg een seconde te winnen, bovenop de bonificatiesecondes.

Ayuso: 'Ik wil Jay Vine nadrukkelijk bedanken'

Eerder op de klim werd Ayuso vooral gelanceerd door Jay Vine. 'Ik wil hem ook nadrukkelijk bedanken', zo vertelt de kopman van de UAE-ploeg. 'Hij heeft spectaculair werk geleverd', zo doelt hij op de kopbeurt van Jay Vine die onder anderen Eddie Dunbar liet lossen. Vine legde het peloton een hoog tempo op, waarna Ayuso zijn aanval kon inzetten. Dat deze voorlopig nog op niets is uitgelopen, zorgt niet voor een gebrek aan vertrouwen bij de klassementsrenner. 'Dit resultaat geeft me wel veel vertrouwen voor de komende bergritten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws