Vingegaard 'had niet zijn beste dag': 'Mede daardoor kan ik leven met de tweede plaats' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard 'had niet zijn beste dag': 'Mede daardoor kan ik leven met de tweede plaats'

Vingegaard 'had niet zijn beste dag': 'Mede daardoor kan ik leven met de tweede plaats'

Voor Jumbo-Visma-kopmannen was de derde etappe van de Vuelta a España een prima eerste krachtmeting. De twee eindigden als tweede (Jonas Vingegaard) en vierde (Primoz Roglic), beiden op een seconde van ritwinnaar Remco Evenepoel. Een prima resultaat, al helemaal omdat Vingegaard zich niet geweldig voelde.

Voor Vingegaard was het een zware etappe. 'Ik had niet mijn beste dag. Dat hoort erbij. Je kunt niet dag in dag uit beschikken over de best mogelijke benen. Mede daardoor kan ik leven met de tweede plaats', zo laat hij weten op de site van zijn ploeg. De Deen kon aanvallen van Juan Ayuso goed pareren en was de enige klassementsrenner die enigszins weerstand kon bieden aan de krachtsexplosie van Evenepoel. Roglic kon op zijn beurt enkel volgen in deze derde etappe, hij lijkt nog last te hebben van zijn verwondingen na de valpartij in rit twee.

Aangezien Vingegaard niet beter kon, heeft hij niets dan lof voor de uiteindelijke ritwinnaar. 'Remco is de verdiende winnaar. Ik denk dat ik er voor mezelf het maximale heb uitgehaald en daarnaast hebben we onszelf als ploeg van de beste kant getoond vandaag', zo doelt hij onder andere op de aanval van Sepp Kuss en het numerieke overtal in de voorste groep. Jumbo-Visma hoeft na deze rit minder te controleren, aangezien rivaal Evenepoel de rode trui om zijn schouders mag hijsen in de komende etappe(s).

Roglic en Vingegaard op halve minuut van Evenepoel

De Deen heeft ondertussen een achterstand van 31 seconden op zijn Belgische concurrent, die duidelijk in goede vorm steekt. Door de bonificatiesecondes heeft Vingegaard zes seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Roglic, die dus op 37 seconden staat. Jumbo-Visma heeft ook Wilco Kelderman nog op 37 seconden staan, waardoor de Nederlandse ploeg nog een leuk trucje kan proberen uit te halen met de Nederlander. Sepp Kuss volgt ondertussen op 49 seconden, al blijkt hij wel over hele goede benen te beschikken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws