Ayuso, Hirschi en McNulty: UAE Team Emirates met ijzersterke klimploeg naar Romandië Wielrennen
Wielrennen

Ayuso, Hirschi en McNulty: UAE Team Emirates met ijzersterke klimploeg naar Romandië

Ayuso, Hirschi en McNulty: UAE Team Emirates met ijzersterke klimploeg naar Romandië

UAE Team Emirates gaat met een ijzersterke ploeg naar de Ronde van Romandië. In een wedstrijd zonder veel grote sterren, speelt de ploeg Marc Hirschi, Juan Ayuso en Brandon McNulty uit. Ook Fernando Gaviria is van de partij.

De Ronde van Romandië wordt van 26 april tot en met 1 mei verreden en UAE Team Emirates kan in alle etappes iets uitrichten. Voor de tijdrit kan McNulty een goed figuur slaan, Hirschi is de puncher van dienst en voor een eventuele sprint is Gaviria van de partij. Bergop zijn Ayuso, Hirschi én McNulty ijzersterk. Ze krijgen Finn Fisher Black Ivo Oliveira en Jan Polanc in steun.

Hirschi is in eigen land alvast gebrand om goed te presteren. De Zwitser zegt dat hij 'een geweldig' seizoen van de ploeg wil voortzetten. 'Ik ken de wedstrijd goed en het team is gemotiveerd om goed te presteren. Ik zou graag een etappe willen winnen en McNulty kan een goed klassement rijden.'

Gaviria zal na een sleutelbeenbreuk in het voorjaar vooral ritme opdoen, daar er misschien wel niet één keer gesprint wordt. 'Het waren een paar zware maanden, maar de conditie is de laatste weken weer goed. Ik had een goede start van het seizoen, met zeges in de Tour of Oman. Hoewel ik wat ben verloren, ben ik niet ver weg van een goede vorm. De Ronde van Romandië wordt een zware, maar goede test om klaar te zijn voor de Giro d'Italia.'

Selectie UAE Team Emirates Ronde van Romandië 2022

Juan Ayuso
Finn Fisher Black
Fernando Gaviria
Marc Hirschi
Brandon McNulty
Ivo Oliveira
Jan Polanc


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws