Ayuso komt slecht moment te boven na aanval Roglic: 'Blij met een verlies van maar 7 seconden' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso komt slecht moment te boven na aanval Roglic: 'Blij met een verlies van maar 7 seconden'

Ayuso komt slecht moment te boven na aanval Roglic: 'Blij met een verlies van maar 7 seconden'

Juan Ayuso kon in een zware bergetappe van de Vuelta a Espa├▒a net niet zijn karretje aanhaken bij Primoz Roglic en Jonas Vingegaard op de slotklim. De jonge Spanjaard vocht zich in de laatste kilometer nog knap terug en strandde op zeven seconden van het Jumbo-Visma-duo.

Na een paar relatief rustige sprintritten was het donderdag volle bak koers in de Vuelta. Op het ongenadig slopende parcours zorgden de renners voor spetterend koersverloop, wat uiteindelijk tot een enorme kopgroep van bijna veertig renners leidde. 'Het was een brute etappe', stelt Ayuso dan ook na afloop tegen onder meer Esciclismo.

Op de slotklim was het Roglic die het bal bij de klassementsrenners opende. 'Toen Roglic aanviel, probeerde ik hem te volgen. Toen ik merkte dat het niet lukte, besloot ik mijn eigen tempo aan te houden.' Die tactiek pakte positief uit, daar Ayuso op het einde nog dicht in de buurt van Vingegaard en Roglic kwam. De kopman van UAE Team Emirates hield zodoende de schade beperkt. In het klassement daalde - wegens een deel van de renners dat vooruit bleef - wel zes plekken naar plaats veertien, op 3.06 minuten van de nieuwe leider Lenny Martinez.

Het beperkte verlies op de kopmannen van Jumbo-Visma zorgde voor tevredenheid bij Ayuso. 'Uiteindelijk hebben ze vrijwel geen tijd op mij gepakt.' Wel was er een grote tegenvaller voor UAE, Jay Vine ging voor de zoveelste keer dit jaar tegen de grond en moest de wedstrijd staken. 'We stonden er met meerdere renners heel goed voor in het klassement. Zijn val en daaropvolgende opgave zijn zonde.'

Ayuso: 'Slechts zeven seconden verliezen is iets om blij over te zijn'

Ayuso is soms lastig te peilen. Na een lastig moment kan hij uiteindelijk weer boven komen drijven. 'Je moet weten hoe je moet afzien op de laatste klim. Het is bovenal een kwestie van mentaliteit en weten hoe je door een slecht moment moet komen.' Desgevraagd komt Ayuso ten slotte nog terug op zijn zeven seconden tijdsverlies. 'Zij reden met zijn twee├źn en dat ik slechts zeven seconden verlies, is iets om blij over te zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws