Enric Mas plafonneert volledig in laatste kilometer: 'Finish was extreem zwaar' Wielrennen
Wielrennen

Enric Mas plafonneert volledig in laatste kilometer: 'Finish was extreem zwaar'

Enric Mas plafonneert volledig in laatste kilometer: 'Finish was extreem zwaar'

Voor Enric Mas leek de Javalambre lange tijd een tembare hindernis, maar nadat hij als enige Primoz Roglic en Jonas Vingegaard kon volgen in de slotfase zakte hij als een pudding ineen in de slotkilometer. De kopman van Movistar deed echter wel het nodige vertrouwen op.

Mas, die naar eigen zeggen niet in topvorm aan de Ronde van Spanje kon beginnen, beet zich als een terriër vast in het wiel van de Jumbo-Visma-kopmannen. Bij een nieuwe aanzet van Roglic onder het vod kraakte de man van Mallorca, waarna hij Juan Ayuso, Cian Uijtdebroeks en Joao Almeida nog voorbij zag vliegen.

Mas: 'Geen slecht resultaat'

'Met nog achthonderd meter te gaan brak ik volledig, de finish was echt extreem zwaar', liet Mas weten aan het Spaanse persbureau EFE nadat hij de finish had gepasseerd in Javalambre. 'Uiteindelijk maken de verschillen niet heel veel uit, ik denk dat het geen slecht resultaat is.'

De Spanjaard zette zijn ploeg de hele dag hard aan het werk om het verschil met de kopgroep tot een minimum te beperken. Ploegmaat Einer Rubio werd uiteindelijk achtste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws