Bardet zag tot zijn teleurstelling Kuss in de kopgroep: 'Wist toen dat ik niet ging winnen' Wielrennen
Wielrennen

Bardet zag tot zijn teleurstelling Kuss in de kopgroep: 'Wist toen dat ik niet ging winnen'

Bardet zag tot zijn teleurstelling Kuss in de kopgroep: 'Wist toen dat ik niet ging winnen'

Romain Bardet aast in de Vuelta a España op ritzeges en donderdag kwam hij er dichtbij met een derde plek na aankomst op de Pico del Buitre. De Fransman moest de ongenaakbare Sepp Kuss en zijn landgenoot Lenny Martinez voor zich dulden. Op dag één boekte Bardet al collectief succes door met DSM-Firmenich de ploegentijdrit te winnen.

Bardet moest er hard voor werken, maar uiteindelijk maakte hij na een zware openingsfase deel uit van een kopgroep van bijna 40 renners. 'Het was een mooie dag. Ik wilde heel graag in de ontsnapping. We hebben er veel in geïnvesteerd', luidt zijn eerste reactie bij Eurosport.

Toch zonk de moed Bardet al snel in de schoenen toe hij zag wie er mee was vooraan. 'Met Kuss vooraan wist ik dat ik de rit niet ging winnen. Ik probeerde mij een beetje te verbergen. En op de klim was het vervolgens aan de benen. Ik ben heel tevreden met mijn prestatie. Kuss was vandaag ongrijpbaar', zag Bardet zijn vrees waarheid worden. 'Ik heb alvast geen spijt en kijk uit naar de volgende mogelijkheden', vertelt hij onder meer op de ploegsite.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws