Ayuso overleeft stress en behoudt podiumplek: 'Kan het nog niet geloven' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso overleeft stress en behoudt podiumplek: 'Kan het nog niet geloven'

Ayuso overleeft stress en behoudt podiumplek: 'Kan het nog niet geloven'

Juan Ayuso hield in de twintigste etappe knap stand tegen het geweld van Miguel Ángel López en behield zijn derde plek in het algemeen klassement. De Spaanse witte truidrager verraste vriend en vijand in deze Vuelta a España, en is dolblij met zijn prestatie.

De negentienjarige Ayuso maakte zijn debuut in een grote ronde, en kon met de beste mee bergop. 'Het is ongelofelijk. Het is een hele eer, ik kan het nu nog niet geloven. Ik heb nog nooit zoveel druk gevoeld als vandaag. Ik dacht eigenlijk dat het niet mogelijk was, maar ik heb het gewoon gedaan. Echt fantastisch', aldus de witte truidrager tegenover Eurosport. 'Ik moet de ploeg bedanken, ze hebben mij heel goed geholpen.' Zijn ploeg UAE-Emirates verrichte veel werk om het podium veilig te stellen. In de laatste kilometer hielp dubbelkopman João Almeida door het tempo hoog te houden, zodat López niet weg kon springen.

De piepjonge Spanjaard durfde naast het behouden van zijn podiumplek ook nog te dromen van een ritzege, maar moest die uiteindelijk aan Richard Carapaz laten. 'Ik zei nog tegen mijn ploeg dat ik graag wilde winnen, maar kreeg te horen dat Carapaz weer had aangevallen. Toen wist ik dat het moeilijk zou worden.' Ayuso werd uiteindelijk derde, achter ritwinnaar Carapaz en Thymen Arensman, die in de laatste kilometers was weggesprongen.

Ayuso wil na veel stress en zorgen nu zijn podiumplek vooral koesteren. 'Ik ga er nu van genieten. Ik heb nog nooit zoveel mentale vermoeidheid gekend. Ik moest iedere dag weer gefocust zijn, en ik sta al een paar dagen op het podium. Dat is wel pittig', legt het supertalent uit. In het algemeen klassement moest Ayuso uiteindelijk 5.08 minuten toegeven aan winnaar Remco Evenepoel, en had de Spanjaard nog 48 seconden over ten opzichte van naaste belager López. Ploeggenoot Almeida volgde op de vijfde plaats, 2.08 minuten achter Ayuso.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws