Meesterknecht Vervaeke over Vuelta-winst Evenepoel: 'We waren allemaal enorm zenuwachtig' Wielrennen
Wielrennen

Meesterknecht Vervaeke over Vuelta-winst Evenepoel: 'We waren allemaal enorm zenuwachtig'

Meesterknecht Vervaeke over Vuelta-winst Evenepoel: 'We waren allemaal enorm zenuwachtig'

Louis Vervaeke mag zichzelf na deze Ronde van Spanje het label 'meesterknecht' opplakken. Er is veel lof voor de 28-jarige Vlaming die Evenepoel assisteerde op zijn weg naar de eindoverwinning in de Vuelta. 'Een loodzware dag, maar we hebben het voor elkaar', zo stelt hij na afloop van de voorlaatste etappe in een flashinterview met Sporza.

'Ik weet niet precies hoe ik dit gevoel moet omschrijven', antwoordt de uit Ronse afkomstige Vervaeke op de vraag hoe hij zich voelt. 'We hebben drie weken aan een stuk zo hard gewerkt. Het heeft ons zo veel energie gekost, maar het is ons gelukt. Het is prachtig', gaat hij verder.

'Remco heeft hier zo hard voor gewerkt, net als de rest van de ploeg. Het was onze droom toen we naar hier kwamen om te winnen en het is verdomme gelukt', aldus een stralende Vervaeke.

Niet alleen Evenepoel was zenuwachtig binnen de ploeg

Evenepoel leek de rust zelve, maar vertelde in het interview na afloop van de twintigste rit toch veel stress gekend te hebben. Hetzelfde geldt ook voor Vervaeke en de rest van de ploeg(leiding). 'In de bus voelden we dat er best veel stress was vandaag. Normaal lachen en zeveren we veel, maar dat was vandaag wat minder. De muziek stond wel op, maar voor de rest was het toch redelijk stil', aldus de renner uit Ronse.

'We wisten dat het een zware dag ging zijn, maar het is allemaal gelukt', vervolgt Vervaeke. 'Eén van mijn dromen als renner is om een grote ronde te winnen met het team. Zelf kom ik hiervoor te kort', is hij realistisch. 'Maar met Remco als ploegmaat een grote ronde winnen is voor mij ook een droom die uitgekomen is. Dit is echt uniek.'

Tot slot wordt Vervaeke in het interview gevraagd om Evenepoel te omschrijven. 'Hij is een echte kampioen en heeft een heel sterk karakter. Hij is veeleisend, maar is een erg goede kerel. Hij laat zijn emoties ook los en dat is mooi', sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws