Geëmotioneerde Van Wilder maakt deel uit van winnende team: 'Persoonlijk een groot keerpunt' Wielrennen
Wielrennen

Geëmotioneerde Van Wilder maakt deel uit van winnende team: 'Persoonlijk een groot keerpunt'

Geëmotioneerde Van Wilder maakt deel uit van winnende team: 'Persoonlijk een groot keerpunt'

Een geëmotioneerde Ilan van Wilder deed na afloop van de twintigste etappe in de Vuelta tegenover Sporza in een flashinterview zijn verhaal. 'We mogen fier zijn', aldus de jonge Belg, die de voorbije drie weken als belangrijke helper van Evenepoel te zien was.

'Ik ben trots. Het is ongelooflijk, maar ik ben ook blij dat het gedaan is', begint een oprechte Van Wilder zijn korte analyse van de Vuelta. 'Vandaag was het lastig. Eigenlijk was het dat heel de week al om het onder controle te houden', aldus Van Wilder, die een aantal traantjes moet wegpinken.

'De start van de ronde hebben we het plan heel goed uitgevoerd. Het was enorm zwaar, maar we mogen trots zijn op onszelf', vervolgt de vijf maanden jongere ploeggenoot van Evenepoel.

Van Wilder is hoopvol over toekomst

De eindoverwinning van zijn ploeg- en generatiegenoot in de Vuelta doet Van Wilder persoonlijk veel. 'Ik heb veel meegemaakt de afgelopen twee jaar. Daarom ben ik ook zo geëmotioneerd. Dit doet me veel. Het is echt een keerpunt voor mij. Ik ben blij dat ik hier deel van uit mag maken' gaat hij verder.

Het uitrijden van een grote ronde stemt Van Wilder positief met oog op de toekomst. 'Ik hoop dat ik nu zelf ook dat stapje hoger kan gaan zetten', aldus Van Wilder, die zaterdag in de door Carapaz gewonnen etappe als veertigste over de meet kwam.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws