Ayuso was af en toe wat gefrustreerd door 'yellow guys' van Jumbo-Visma, maar wil ze nog wel aanpakken Wielrennen
Wielrennen

Ayuso was af en toe wat gefrustreerd door 'yellow guys' van Jumbo-Visma, maar wil ze nog wel aanpakken

Ayuso was af en toe wat gefrustreerd door 'yellow guys' van Jumbo-Visma, maar wil ze nog wel aanpakken

Juan Ayuso kon samen met Enric Mas (Movistar) en Cian Uijtdebroeks (BORA-hansgrohe) nog enigszins tegenstand bieden tegenover het overtal van Jumbo-Visma. De kopman van UAE-Team Emirates had gedurende de rit wel wat frustraties, zo bekende hij achteraf.

'Het was een dolle dag. Het was ongelofelijk explosief, ik heb nog nooit een rit zoals deze meegemaakt. Vanaf de start ging het volle bak', stelde Ayuso bij het uitpuffen. 'Ik had het er met Sepp Kuss over en we waren het eens dat dit een Tour-style stage was, alhoewel ik de Tour de France nog nooit heb gereden. Hij vertelde het me, maar ik was het direct met hem eens. En dat was helemaal nieuw voor me, zo heb ik nog niet gekoerst.'

'In het begin voelde ik mij nog niet top, ook door mijn val', doelde Ayuso op zijn crash van woensdag, waar hij nog enigszins de gevolgen van ondervond. 'Gedurende de rit werd ik echter beter en ik finishte ook goed, dus ik ben blij met mijn herstel. Ik denk dat ik zaterdag nog beter kan zijn, dus ik wil het Jumbo-Visma ook nog lastig maken', klonk het nog gretig uit de mond van de Catalaan.

Ayuso over Jumbo-Visma: 'Af en toe beetje frustrerend'

Dat Jumbo-Visma zó goed de Tourmalet opreed, was af en toe wel balen voor Ayuso en co. 'Het was een beetje frustrerend, overal reden yellow guys om het zo te zeggen. Ze vielen aan, reden op het wiel. Het is lastig om zo koersen, maar we doen ons best', hield hij de moed erin. Door het wegvallen van Remco Evenepoel hield Ayuso nog wel een prijsje over: de jongerentrui. 'Ik ben blij met de witte trui. Vorig jaar droeg ik het al de hele ronde, maar toen had Evenepoel hem. Nu heb ik de witte trui écht.'

Medekopman Joao Almeida van UAE-Team Emirates kende ook een slechte dag. De Portugees voelde zich niet fit en had naar eigen zeggen overal pijn, waardoor hij bijna zeven minuten verloor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws