Matthews sluit periode vol pech af in Quebec, Jayco AlUla's Hayman steekt loftrompet af over De Lie Wielrennen
Wielrennen

Matthews sluit periode vol pech af in Quebec, Jayco AlUla's Hayman steekt loftrompet af over De Lie

Matthews sluit periode vol pech af in Quebec, Jayco AlUla's Hayman steekt loftrompet af over De Lie

Als er één man ooit de naam 'Mister GP Quebec' mag dragen, dan is het Michael Matthews wel. De ervaren Australiër reisde tot dusver acht keer af naar Canada voor de WorldTour-wedstrijden aldaar, waarbij hij maar liefst zes keer bij de beste drie eindigde. In de 2023-editie werd hij derde, na Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) en Corbin Strong (Israel-Premier Tech).

De gehele Jayco AlUla-ploeg maakte van start tot finish indruk met de controle die ze op zich namen, waarna Simon Yates in de slotronde nog een scheve situatie wist recht te zetten voor Matthews, die vervolgens zelf zijn weg moest zoeken in de spurt. 'Opnieuw een GP Quebec-podiumplaats', blikte Bling na afloop terug via de kanalen van zijn team.

'We zaten niet ver van de overwinning af, maar ik timede mijn sprint een beetje verkeerd en kwam daardoor te vroeg op kop', was hij zich bewust van zijn 'fout' in de eindspurt. 'Veel van de mannen achter mij en Christophe Laporte waren kapot, maar ze kwamen alsnog met snelheid van achteren.'

'Toch zie ik het als een goede podiumplaats. Dit had ik wel nodig na een periode met veel pech', vertelde Matthews, die zijn WK in het water zag vallen door een eerdere val. 'Daarbij moet ik zeggen dat de ploeg perfect reed, dus we mogen content zijn. Zondag hebben we een nieuwe kans, in Montreal.'

Hayman neemt hoed af voor De Lie

Ploegleider Matthew Hayman sloot zich daarbij aan. 'Michael laat wel zien dat dit parcours hem heel goed ligt. De ploeg reed heel goed, maar we moeten ook onze hoed afnemen voor De Lie. Hij was gewoon te sterk in de eindspurt, maar we kijken er nu al naar uit om met ons team zondag in Montreal aan de start te staan', aldus de Aussie die lang in Nederlandse dienst reed bij Rabobank.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws