Remco Evenepoel laat na slechte Vuelta-dag van zich horen: 'Tank was gewoon leeg' Wielrennen
Wielrennen

Remco Evenepoel laat na slechte Vuelta-dag van zich horen: 'Tank was gewoon leeg'

Remco Evenepoel laat na slechte Vuelta-dag van zich horen: 'Tank was gewoon leeg'

Remco Evenepoel heeft vrijdag een bittere pil moeten slikken in de Vuelta a Espana. De Belg van Soudal Quick-Step loste vroeg in de koninginnenrit van de Spaanse ronde en verloor uiteindelijk 27 minuten en daarmee het uitzicht op een goed eindklassement.

De titelverdediger was direct na binnenkomst op de Col du Tourmalet, waar hij in het bijzijn van zijn ploeggenoten naartoe fietste nadat hij op de Aubisque moest lossen, te teleurgesteld om te reageren, waardoor knecht Pieter Serry en ploegleider Klaas Lodewyck dit in eerste instantie deden namens het kamp-Evenepoel. Ook bij hen hakte de mindere dag van de kopman er uiteraard stevig in.

'Een slechte dag in zo'n rit is moeilijk. We hebben gevochten, maar als het niet gaat, dan gaat het niet. Hij zei sorry, maar wat moet hij ook zeggen?', vroeg Serry zich hardop af. 'Het is geen schande, wij proberen de knop nu gewoon om te zetten.' Lodewyck sloot zich daar volledig bij aan. 'Het was gewoon een slechte dag voor Remco. Hij is niet ziek of geblesseerd. Dit is ongelukkig, maar dat kan gebeuren', stelde de vertrouwenpersoon van de Belg. 'Wielrennen is geen simulatiespel en we zijn allemaal mensen. Als ploeg gaan we bij elkaar zitten, kijken wat er gebeurde en onze doelen voor de rest van de wedstrijd vaststellen.'

Evenepoel 'mag geen spijt hebben' na off-day in Vuelta a Espana

Later op de avond kwam Evenepoel dan toch zelf met een korte reactie, via zijn social media. 'Als je alles probeert en er alles voor hebt gegeven, mag je geen spijt hebben. De tank was gewoon leeg', concludeerde de wereldkampioen tijdrijden. 'Ik wil de ploeg bedanken voor de steun en voor het feit dat ze tot het bittere einde bij me zijn gebleven. Wolven geven nooit op', refereert hij naar The Wolfpack, de bijnaam van Soudal Quick-Step.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws