Bagioli sprint naar tweede plaats in Vuelta: 'Cort was de man om te volgen' Wielrennen
Wielrennen

Bagioli sprint naar tweede plaats in Vuelta: 'Cort was de man om te volgen'

Bagioli sprint naar tweede plaats in Vuelta: 'Cort was de man om te volgen'

Andrea Bagioli sprintte donderdag naar een knappe tweede plaats in de twaalfde etappe van de Vuelta a España. De Italiaan van Deceuninck-Quick-Step behaalde daarmee zijn tweede podiumplaats in deze Vuelta, maar had stiekem op meer gehoopt.

Dat laat de 22-jarige renner na afloop weten op de eigen ploegsite. Het was de Deen Magnus Cort die donderdag de overwinning greep, door na een geweldige lead-out van Jens Keukeleire naar de winst te sprinten. 'Om op het podium te eindigen van een grote ronde is altijd een goed resultaat, maar vandaag wilde ik winnen', zo sprak de strijdbare Italiaan. Bagioli eindige in de zesde etappe ook al op het podium (derde) en destijds was het ook Cort die juichend over de finish kwam. Toen was het een finish bergop, maar donderdag was er een vlakke aankomst.

Bagioli staat bekend om zijn goede punch, maar liet in deze etappe zien dat hij ook op een vlakke aankomst snel kan aankomen. Hij kon onder meer Michael Matthews en Matteo Trentin achter zich laten in een uitgedund peloton. 'Ik reed een goede etappe en hield op de klim genoeg energie over voor de sprint. Daar plaatste ik mezelf in het wiel van Cort, omdat ik wist dat hij de man was om te volgen. In de laatste tweehonderd meter gaf ik alles, maar hij was gewoon sterker. Hopelijk komen er nog meer kansen voor mij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws