Bagioli zet kaarten op Milan, Girmay aast op revanche en Hirschi gaat in dienst van Ayuso rijden Wielrennen
Wielrennen

Bagioli zet kaarten op Milan, Girmay aast op revanche en Hirschi gaat in dienst van Ayuso rijden

Bagioli zet kaarten op Milan, Girmay aast op revanche en Hirschi gaat in dienst van Ayuso rijden

De derde etappe van Tirreno-Adriatico belooft een lastige te worden. Is het niet vanwege de lengte, gecombineerd met het koude en natte weer, dan is het wel door de lastige finale. Voorafgaand aan de langste etappe van de race, een dikke 220 kilometer in totaal, werd de stemming bij een hoop klinkende namen gepeild.

Een van hen is Andrea Bagioli. De kleine Italiaanse puncheur van Lidl-Trek geldt op papier als een van de kanshebbers voor vandaag, maar biecht aan CyclingPro.net op dat hij er vandaag niet veel van verwacht. 'Ik denk dat het vandaag niet lastig genoeg is, dat de sprinters de finale wel overleven. Daarom denk ik dat Jonathan Milan het goed gaat doen', stelt Bagioli over zijn ploeggenoot. 'Uiteindelijk kijk ik verder dan deze week, richting de Ardennen en de Giro d'Italia. Ik ben nog niet de beste Andrea nu.'

Girmay vol voor rit, Hirsch juist niet

Biniam Girmay werd gisteren teruggezet vanwege een onreglementaire actie in de sprint. De kopman van Intermarché-Want houdt voorafgaand aan de rit van vandaag wijselijk zijn mond over de actie. 'Ik heb er niets meer op te zeggen, ik denk dat het kan gebeuren in de sprint, maar goed. Het verandert voor mij niets. Er is vandaag een nieuwe kans waar ik naar uitkijk in de finale, ik denk dat deze aankomst mij licht.'

Marc Hirschi is eveneens een man die zou kunnen verrassen in de finale van woensdag, maar hij tempert de verwachtingen alvast. 'Om eerlijk te zijn, voel ik me niet zo goed vandaag. Ik heb wat ook wat pijntjes. Het wordt hoe dan ook moeilijk, het is koud en lang, het gaat de hele dag op en neer en omhoog en omlaag. We gaan Ayuso vandaag beschermen, misschien kan hij wat seconden pakken. De ritzege is geen prioriteit, vandaag kunnen we alleen het klassement verliezen. Het ligt ook aan de andere teams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws