Bahrain Victorious met sterk team naar Luik-Bastenaken-Luik, Poels moet Landa en Mohoric ondersteunen Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious met sterk team naar Luik-Bastenaken-Luik, Poels moet Landa en Mohoric ondersteunen

Bahrain Victorious met sterk team naar Luik-Bastenaken-Luik, Poels moet Landa en Mohoric ondersteunen

Bahrain Victorious heeft op Twitter de selectie voor Luik-Bastenaken-Luik uit de doeken gedaan. De ploeg uit het Midden-Oosten rekent in het Monument op Mikel Landa, Matej Mohoric en Santiago Buitrago. Wout Poels gaat mee om de kopmannen te ondersteunen.

Landa was ziek, maar werd ondanks niet helemaal fit te zijn toch derde in de Waalse Pijl. Dat belooft wat, zeker als je in ogenschouw neemt dat de Spanjaard beter wordt naarmate een koers langer is. Buitrago reist vanuit de Tour of the Alps in één keer door. Yukiya Arashiro, de tevens nog niet volledig herstelde Pello Bilbao en Fran Miholjevic vullen de selectie verder aan.

Kreuziger: 'We weten allemaal hoe Tadej Pogacar koerst'

Ploegleider Roman Kreuziger blikt op de ploegsite vooruit. 'Luik gaat over de kwaliteit van de benen en je moet als ploeg koersen. Wij hopen op een plek in de top vijf en stiekem op een podiumplaats. Vooral Landa is goed uit de Waalse Pijl gekomen, dus we gaan hem beschermen. Het wordt essentieel om in de openingsfase zo min mogelijk energie te verspillen. We weten namelijk allemaal hoe Tadej Pogacar koerst.'

'Ik verwacht dat de koers al op honderd kilometer van de meet gaat ontploffen', vervolgt Kreuziger zijn verhaal. 'We zullen er klaar voor zijn. Landa krijgt Bilbao, Mohoric en Poels mee ter ondersteuning. Wout heeft natuurlijk al eens gewonnen en is een ervaren renner. Mohoric kan zomaar eens onze joker zijn.'

Selectie Bahrain Victorious Luik-Bastenaken-Luik 2023

Mikel Landa

Santiago Buitrago
Matej Mohoric
Wout Poels
Pello Bilbao
Yukiya Arashiro
Fran Miholjevic

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws