Bahrain Victorious mikt op twee kopmannen in Canada; Mohoric en Bilbao steken Atlantische Oceaan over Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious mikt op twee kopmannen in Canada; Mohoric en Bilbao steken Atlantische Oceaan over

Bahrain Victorious mikt op twee kopmannen in Canada; Mohoric en Bilbao steken Atlantische Oceaan over

Bahrain Victorious heeft de ploeg voor de GP Quebec en GP Montreal rond. De formatie brengt met Matej Mohoric en Pello Bilbao twee ferme klanten aan de start van de Canadese WorldTour-wedstrijden en mikt dus ook op succes.

Mohoric is na zijn etappezege in de Tour de France bezig aan een zeer goed najaar. De Sloveen skipte het WK, maar was daarna wel succesvol in de Ronde van Polen (dag- en eindwinst) en Renewi Tour (overwinning in de slotrit). Die lijn wil hij graag doortrekken in de Canadese eendagswedstrijden op vrijdag en zondag. 'Beide wedstrijden liggen Matej en Pello, die hebben laten zien zat ze in goede vorm zijn. Daarvoor hebben we een sterke ploeg geselecteerd om hen bij te staan', doelt ploegleider Enrico Poitschke op onder meer Jack Haig.

'Voor Quebec is Matej onze leider, terwijl Pello het met zijn profiel ook goed kan doen. Het parcours is niet zo heel veeleisend, maar toch komt het vaak aan op de laatste kilometers. Onze kopmannen kunnen goed samenwerken, de aanvallen volgen en zo een resultaat halen. Montreal is een wat zwaardere wedstrijd, wat goed past bij Pello. Als Matej in goede vorm is, kan hij hier echter ook mee' stelt Poitschke.

Naast Mohoric, Bilbao en Haig doen ook icolò Buratti, Filip Maciejuk, Fran Miholjević and Edoardo Zambanini in Canada mee namens Bahrain Victorious.

Selectie Bahrain Victorious GP Quebec en GP Montreal 2023

Matej Mohoric
Pello Bilbao
Jack Haig
Nicolò Buratti
Filip Maciejuk
Fran Miholjević
Edoardo Zambanini

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws