Bahrain Victorious trekt vol kaart-Mohoric in klassiekers, maar gunt Sloveen wel wat rust richting Ronde Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious trekt vol kaart-Mohoric in klassiekers, maar gunt Sloveen wel wat rust richting Ronde

Bahrain Victorious trekt vol kaart-Mohoric in klassiekers, maar gunt Sloveen wel wat rust richting Ronde

De aandacht van het wielerpubliek ligt de komende twee weken voor een groot deel in Vlaanderen, waar achtereenvolgens Classic Brugge-De Panne, E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en natuurlijk de Ronde van Vlaanderen verreden worden. Bahrain Victorious deelde maandag de plannen voor die koersen.

Ploegleider Enrico Poitschke mocht de vooruitblik voor zijn rekening nemen.'We beginnen met Classic Brugge-De Panne, wat normaal gesproken een koers voor sprinters is. Afgelopen jaar zagen we met de regen en wind echter ook dat het een zware koers kan worden. Op het moment zien de weersomstandigheden er goed uit, dus we gaan voor een line-up in dienst van Phil Bauhaus. We hebben al gezien dat Phil in goede conditie steekt en willen hem dus afzetten voor de sprint. Alles is mogelijk, maar we hopen in ieder geval op een top vijf.'

In Brugge-De Panne start de ploeg ook met een debutant: Lukasz Wisniowski werd aangeworven door het team. 'Hij heeft de ervaring en motivatie die je nodig hebt voor de klassiekers, dus we hopen dat hij een goede ondersteuning kan zijn.'

Bahrain Victorious rekent vol op Mohoric in Vlaams weekend-tweeluik

Voor E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem rekent de ploeg op Matej Mohoric, de man die al top tien reed in Strade Bianche en Milaan-Sanremo. 'Matej steekt in heel goede vorm, dat hebben we al gezien. Hij heeft in het verleden ook al getoond dat hij mee kan doen om de knikkers in deze wedstrijden. De hele ploeg zal hem ondersteunen, maar Fred Wright is de man die hem kan helpen in de finale of zelf mee kan sluipen met aanvallen. Matej neemt nadien een break richting de Ronde van Vlaanderen en zal dus net als Fred niet te zien zijn in Dwars door Vlaanderen, waar onze tweede lijn een kans krijgt', sluit Poitschke af.

Selectie Bahrain Victorious E3 Saxo Classic 2024

Matej Mohoric
Fred Wright
Andrea Pasqualon
Cameron Scott
Lukas Wisniowski
Fran Miholjevic
Alberto Bruttomesso

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws