Bais verschalkt medevluchters Vacek en Petilli: 'Ik dacht aan de Monte Zoncolan-overwinning van Fortunato' Wielrennen
Wielrennen

Bais verschalkt medevluchters Vacek en Petilli: 'Ik dacht aan de Monte Zoncolan-overwinning van Fortunato'

Bais verschalkt medevluchters Vacek en Petilli: 'Ik dacht aan de Monte Zoncolan-overwinning van Fortunato'

Davide Bais liet in de 218 kilometer lange zevende Giro-etappe, die Capua en Gran Sasso als respectievelijk start- en finishplaats kende, zien de allersterkste man in de vroege vlucht te zijn. De 25-jarige Italiaan van EOLO-Kometa verwees middels een venijnige aanzet in de laatste meters medekoplopers Karel Vacek (Team Corratec) en Simone Petilli (Intermarché-Circus-Wanty) naar de tweede en derde plaats. Het betekende bovendien zijn eerste overwinning als wielerprof voor de poulain van Alberto Contador.

'Dit is mijn eerste zege als prof, ik ben er heel blij mee', zo laat de laureaat optekenen in het flashinterview. Bais geeft vervolgens toe dat het niet per se zijn bedoeling was om mee te strijden om de ritzege. 'Ik wilde eigenlijk gewoon mee in de vroege vlucht zitten om wat punten te nemen voor het bergklassement.'

'Ik had vertrouwen in mijn sprint', duidt de zegevierende Bais

Door het gezapige tempo in het peloton wisten de drie koplopers, die initieel als kwartet het hazenpad kozen (Bardiani-coureur Henok Mulubrhan moest onderweg passen), vooruit te blijven en zich zodoende te mengen in de strijd om de ritzege. 'In de finale voelde ik me goed. Bovendien had ik had vertrouwen in mijn sprint', duidt Bais de ultieme slotfase, waarin hij relatief gemakkelijk naar de overwinning leek te snellen.

'Ik wil mijn familie en al mijn ploeggenoten bedanken', jubelt de gevierde man verder. 'Onderweg dacht ik aan de overwinning van mijn ploeggenoot Lorenzo Fortunato op de Monte Zoncolan. Dat gaf me een flinke boost. Ik wist dat ik het ook kon', refereert hij aan de knappe solozege van Fortunato in de veertiende Giro-rit van 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws